2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 10o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Az illata buktatta le

frisshirek.hu, 2022. augusztus 02. - 13:41
Az illata buktatta le
A kisbéri rendőrök egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek, de a kábítószer illata elárulta a tulajdonosát. A nyomozók további növényeket is találtak a kutatás során.

A járőrök egy kerékpárral közlekedő rédei lakos ellenőriztek augusztus 1-jén délelőtt Kisbéren. Az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett az 57 éves férfinél. A rendőrök feltűnt a férfi furcsa viselkedése, valamint az illat.

A rendőrök csomagjai átvizsgálása során három zacskóban szárított növényi származékot találtak, rögtön sejtették, hogy mivel lehet dolguk. A férfit további mintavételre a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították.

A kerékpárossal szemben 50 ezer forint helyszíni bírság került kiszabásra. A nyomozók, az elsődleges nyomozati munkák során megállapították, hogy további kábítószergyanús növények is lehetnek a férfi birtokában. A megérzésük nem csalt, a kertjében már ültetett kábítószergyanús növényeket, valamint szárított növényt is lefoglaltak a kutatás során.

A rédei lakost gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség az ügy vizsgálatát szakértő bevonásával végzi - közölte a police.hu