2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 7o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Kijött a lista, ők a legtöbb pénzt kereső celebek Magyarországon

frisshirek.hu | 2022. augusztus 03. - 10:06
Kijött a lista, ők a legtöbb pénzt kereső celebek Magyarországon
Ki a legügyesebb üzletember a magyar celebek között, ki tudja a nevét a legügyesebben kamatoztatni az üzleti világban?

Majka nemcsak a sajtómegjelenések számában és a kiemelkedő online jelenlétben jeleskedik. Fő cége, a televíziós műsorgyártással, valamint előadóművészeti tevékenységgel foglalkozó Dyma MM Kft. tavalyi eredménykimutatása ugyanis elképesztően nagy bevételnövekedést mutat. A 2020 ban elért 50 milliós árbevételét 2021-ben a hatszorosára, 302 millió forintra tudta feltornászni - olvasható a forbes.hu összeállíításában.

A számokból látható, hogy az ózdi rappert és társait már nem akadályozta a koronavírus, emellett a TV2-nél lejáró műsorvezetői szerződését 2021 tavaszán valószínűleg kedvezőbb feltételekkel újíthatta meg a legértékesebb magyar celeb.

A tavalyi első elhelyezett Sebestyén Balázs tévés-rádiós műsorvezető a második helyre csúszott vissza, de stabil vállalkozása hozza a tőle megszokott eredményeket. A rádióműsor-szolgáltatással foglalkozó Phova Kft. 2021-ben pedig 316 millió forint jelentett be az éves mérlegben.  

Balázs, aki százszázalékos tulajdonosa a vállalkozásának, már évek óta százmilliós, vagy afeletti osztalékot tudott kivenni a cégből, aminek nagysága pár millió forintos különbséggel megegyezik a profittal.

Rúzsa Magdi is dobogós helyezést ért el a celebek vállalkozási rangsorában. Cége, a Plagiguel Kft. meglehetősen ugyan vezet jogdíj kasszánál, az igazi pénz a szponzorációkban és fellépésekben van: ebben mindkettőben eredményes. Az énekesnő vállalkozása tavaly 192 millió forint árbevétel mellett 67 millió profittal zárt. 

A negyedik legértékesebb magyar celebként Ördög Nóra is jó üzleti érzékkel fordította ismertségét profitra váltani. Férjével, Nánási Pállal közös vállalkozása, a Voiceforce Kft.-jük 2021-ben már 314 millió forintot hozott, noha profitjuk ehhez képest azonban kisebbet, 20 millióról 25 millió forintra ugrott.

Kasza Tibi eredeti főtevékenységein – énekes-műsorvezető, Facebookos-influencerkedés – kívül a Challenge étrendkiegészítővel új márkát inditott. A feleségével és testvérével közös cége, a Manker Beauty Kft. csomagküldő internetes kiskereskedelmi szereplőként forgalmazza Kasza italporait és fogyitablettáit, kiemelkedően sikeresen. Tavaly közel kétmilliárd forintot – pontosan 1 982 349 000 forintot – könyvelhetett árbevételként, ami elképesztő a 2020-as év nullás eredménye után.