2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 8o - 15o
Az ország 19 megyéjében
KÖZÖS SZOLGÁLAT A SZLOVÁKOKKAL
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztálya a Pozsonyi Határ-, és Idegenrendészeti Igazgatóság rendőreivel, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival megkezdték a közös ellenőrzést.

Első alkalommal szervezték meg az együttműködő hatóságok a közös szolgálatot, mely számos tekintetben rendhagyó volt. Az eligazítást Farkas Gábor rendőr dandártábornok rendőrfőkapitány, illetve Milus Gábor rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, ahol köszöntötték Dr. Jozef Jasko rendőr ezredest, illetve Dr. Havelko Alzbeta rendőr százados meghívott vendégeket. 

A komáromi Monostori-hídon, illetve a 13-as számú főúton végrehajtott fokozott ellenőrzés fókuszában az embercsempészek elfogása, valamint a gépjárművekben megbújt személyek felfedése, az országban illegálisan tartózkodó migránsok kiszűrése volt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztálya a szlovák rendőri szervekkel augusztus hónaptól heti rendszerességgel közös határmenti járőrszolgálatot fognak ellátni. Cél az illegális migráció és a hozzá kapcsolódó jogellenes cselekmények megakadályozása, visszaszorítása és ezáltal a belső biztonság megszilárdítása, az állampolgárok védelme és biztonságérzetének növelése - írja a rendőrségi honlap