2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 10o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Rendőrök elől menekültek, végül rendőrautóval ütköztek

frisshirek.hu, 2022. augusztus 08. - 17:49
Rendőrök elől menekültek, végül rendőrautóval ütköztek
A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három személyt, akik Tatabányán, a rendőröl elől menekültek.

A helyi rendőrök augusztus 6-án délután Tatabánya belterületén egy nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépkocsit vettek észre, melynek sem a vezetője, sem az egyik utasa nem használta a biztonsági övet. Az egyenruhások igazoltatni akarták az autó utasait, akik a rendőri jelzésre először megállt, majd gázt adva elhajtott.

A menekülő sofőr a Szende utca és az Összekötő utak kereszteződésébe balra kanyarodott, azonban nekiütközött egy szabályosan közlekedő másik rendőrautónak. A járműben elől utazó utas az ütközést követően kiszállt az autóból, és elfutott. A járőrök utána eredtek, és elfogták.

A jármű átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot, valamint sodráshoz használt papírt, mérleget és őrlőt is találtak a rendőrök. Mindhárom személyt előállították a rendőrkapitányságra, a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett. Ráadásul az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A rendőrök a járművezető, illetve két utasa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint a sofőr ellen számos közlekedési szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást, akit az egyenruhások őrizetbe vettek. - írja a police.hu