2022.11.29., kedd - Taksony
Tatabánya: -0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Ismét összehangolt ellenőrzés volt a Tisza-tó környékén

frisshirek.hu, 2022. augusztus 09. - 23:00
Ismét összehangolt ellenőrzés volt a Tisza-tó környékén
A rendőrök földön és vízen végeztek közlekedésrendészeti és bűnügyi-közbiztonsági ellenőrzést.

A 2022. évi turisztikai idény utolsó nyári hónapjában, a vonatkozó végrehajtási tervben foglaltaknak megfelelően, összehangolt közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai augusztus 5-7. között.

Az egyenruhások a szárazföldön és a vízen kontrollálták a turizmussal érintett területek – kiemelten a Tisza-tó és térsége – közlekedésbiztonságát, felléptek az utazó bűnözés megelőzése érdekében, továbbá biztosították a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságát. A vízirendőrök a nyaralni, pihenni vágyók biztonsága érdekében, kiemelt figyelmet fordítottak a Tisza folyón és a Tisza tavon a vízi balesetek és a vízbefulladások megelőzésére, a kompok, kikötők és révátkelőhelyek működésének ellenőrzésére, azok működési szabályainak betartatására, az ittas járművezetők kiszűrésére.

Az összehangolt ellenőrzés során a rendőrök 48 ittas személyt szűrtek ki a forgalomból, 16 esetben rögzítettek sebességtúllépést, továbbá 2 személyt fogtak el az ellenük kibocsátott körözés alapján. - irja police.hu