2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 10o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Kifosztották az ittas férfit

HM, 2022. augusztus 10. - 15:12
Kifosztották az ittas férfit
Kifosztás bűntette és a bankkártya felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két nővel és egy fiatalkorúval szemben. Az elkövetők előbb italt vásároltattak az ittas sértettel, majd elvették tőle az értékeit.

A vádirat szerint két nő és egy fiatalkorú fiú megismerkedtek az ittas férfival, akivel 2021. május 6-án, éjjel egy tatabányai benzinkúton kötöttek ki. Itt a társaság vodkát és több doboz sört vetetett meg vele, mert azt tervezték, hogy elveszik az értékeit.

A vásárlást követően egy közeli padra ültek, és a vásárolt alkoholból iszogattak. A férfi ekkor közvetlenül maga mellé tette a pénztárcáját, és amikor az alkoholtól már öntudatlan állapotba került, akkor a pénztárcájából az egyik nő kivett egy bankkártyát, míg a másik elvett 30.000 forintot, a férfi zsebéből pedig az 50.000 forint értékű mobiltelefont.  

A fiúnak megtetszett a férfi kezén lévő 7.500 forintos karóra, azt az egyik nővel levetette, majd eltette. Ezt követően a másik nő magához vette a férfi 3.000 forint értékű hátizsákját is, majd mindannyian magára hagyták a sértettet.

Másnap az elkövetők az egyik tatabányai dohánybolthoz mentek, ahová az egyik nő bement, és 5.040 forint értékben dohányárut vásárolt az eltulajdonított bankkártyával. Ezután átmentek egy másik dohányboltba, ott ugyanez a nő  5.220 forintért vásárolt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az egyik nőt szabadságvesztésre, és közügyektől eltiltásra, a másik nőt és a fiatalkorút végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, a próbaidőre rendelje el a pártfogó felügyeletüket. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bűncselekménnyel szerzett vagyongyarapodást a bíróság az elkövetőktől vonja el - szól az ügyészség sajtóközleménye.