2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 8o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Baltával, késsel hadonászott egy garázda férfi

frisshirek.hu, 2022. augusztus 17. - 13:39
Baltával, késsel hadonászott egy garázda férfi
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki baltával és tapétavágó késsel hadonászott.

A férfi augusztus 13-án, a tatabányai dohányboltnál ittasan egy négy főből álló társasággal kötekedett. Eközben egy nőt megütött, aki a földre esett. A férfi a megütött nőt azzal fenyegette meg, hogy hozza a baltát és levágja a fejét. Két férfi a nő segítségére kelt, őket az elkövető szintén fejük levágásával fenyegette meg, ezt nyomatékosítv a  gépkocsiból kivett egy fejszét, ijesztgetés céljából a társaság felé hadonászott. miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok!”.

Rövid idő elteltével a férfi ismét kiabált, ezért többen köré álltak. Az elkövető  egy tapétavágó késsel az egyik férfi nyaka irányába vágott, miközben azt kiabálta neki, hogy „most meghalsz”.  A sértett férfi a nyaka elé tette kezét védekezés céljából, ezért a kés a kézfején nyolc napon belül gyógyuló sebet ejtett. A bíróság megállapította, hogy a cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.  

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 27-én más sértettek sérelmére is elkövetett súlyos testi sértés bűntettét és rongálás vétségét, erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg az elkövető és védő fellebbezett, így a döntés nem végleges - írta az ügyészségi közlemény.

A kép forrása: ugyeszseg.hu