2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 7o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Megyénkben több ittas vezetőt csíptek el a rendőrök

frisshirek.hu, 2022. augusztus 17. - 10:55
Megyénkben több ittas vezetőt csíptek el a rendőrök
Az elmúlt 24 órában három ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból megyénk rendőrei.

A helyi járőrök Esztergomban állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit augusztus 16-án, kedd délelőtt. Az iratok ellenőrzése után a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív lett, ezért előállították a rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján a 34 éves férfi ellen büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.

Kedden délután egy Csatkán közlekedő sofőrrel szemben is pozitívat jelzett a szonda. Az 57 éves nő a Táncsics Mihály úton közlekedett, amikor az egyenruhások ellenőrizték. A helyi lakos részére a rendőrök 100.000 forint bírságot szabtak ki.

Késő este Tatabányán figyeltek fel a járőrök egy autóra, amely világítás nélkül haladt az Ifjúság utca irányába. Megállították, majd ellenőrizték a sofőr és a jármű iratait. Kiderült, hogy a gépkocsit vezető 39 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint az is, hogy a jármű forgalmi engedélye lejárt. A tatai lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Előállítását követően az ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Mivel nem rendelkezett vezetői engedéllyel, az autó forgalmi engedélye lejárt és nem működtek a világító berendezései, a rendőrök szabálysértési feljelentést is tettek - írja közleményében a rendőrség.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolhatja a vezetési képességeket.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Kérjük, hogy soha ne fogyasszon szeszes italt, mielőtt volán mögé ül!

A kép forrása: police.hu