2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 7o - 13o
Az ország 19 megyéjében

70 éves lenne Patrick Swayze

frisshirek.hu, 2022. augusztus 19. - 14:30
70 éves lenne Patrick Swayze
Özvegye, Lisa megható közös képpel és szívszorító sorokkal emlékezett meg szeretett férjéről

Imádták egymást
Patrick Swayze 1970-ben, 18 éves korában találkozott Lisa Niemivel: a lány akkor mindössze 14 esztendős volt, emiatt öt évet vártak az esküvővel – nagy szerelem volt az övék, több mint harminc évig éltek boldogan, s egyenesen rajongtak egymásért. Swayzenek a nagy áttörést az 1987-es Dirty Dancing hozta el, amelyben tánctanárt alakított és a Vörös hajnal után ismét együtt szerepelt Jennifer Greyjel – noha a film azonnal óriási siker lett, s a jóképű színész egycsapásra világsztárrá vált, ezáltal pedig nők milliói rajongtak érte, özvegye a tragédia után elmondta, férje soha nem volt hozzá hűtlen. Bár kapcsolatuk erős volt, 34 évig tartó házasságuk nem volt problémamentes: Lisa nehezen viselte a színész alkoholizmusát, mivel az ital teljesen megváltoztatta, veszélyessé tette. Azonban még ez sem vert közéjük éket: miután az asszony egy rövid időre elhagyta, Swayze leszokott az italról, hiszen a szeretett nőnél semmi sem volt fontosabb számára…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lisa Niemi Swayze (@lisaniemiswayze) által megosztott bejegyzés

Túl korán távozott
Patrick Swayze 2009 szeptembere óta nincs közöttünk: a színész 57 éves korában hunyt el, daganatos volt, s bár sokáig küzdött, a betegség legyőzte a szervezetét. "A súlyos betegsége ellen vívott harc során megmutatkozott, milyen nagyszerű ember volt. Minden alkalommal, amikor kimentem a szobájából, úgy búcsúztunk, hogy elmondtuk, mennyire szeretjük egymást. Még így is kevésnek tűnik, ahányszor mondtam neki" - emlékezett vissza korábban Lisa, aki 2014-ben ismét férjhez ment. Az asszony a minap, férje 70. születésnapja alkalmából közzétett egy megható, régi közös fotót az Instagram oldalára, melyhez szívszorító sorokat is írt. „Patrick elképesztő dolgokat vitt véghez, és nagyon boldog lett volna, ha tudja, hogy milyen pozitív változást hozott az emberek életébe. Patrick nyitott elmével és nyitott szívvel élt egész életében” – fogalmazott az özvegy.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lisa Niemi Swayze (@lisaniemiswayze) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lisa Niemi Swayze (@lisaniemiswayze) által megosztott bejegyzés

A diagnózis utáni első interjúját 2008 októberében adta a The New York Times-nakAmikor megosztotta a nyilvánossággal a kemoterápiás kezelés tapasztalatait, és elárulta, hogy a poklokat éli át közben. Beszélt a mellékhatásairól is, többek között az étvágycsökkenésről, émelygésről és bőrelváltozásokról is, de későbbi nyilatkozatában elárulta, hogy rendkívül bosszantja az, hogy a sajtó halálos betegként ábrázolja a címlapok hasábjain, miközben szervezete ekkor még jól reagált a kezelésekre. Súlyos betegsége ellenére utolsó évében még egy új műsoron dolgozott és folyamatosan forgatott, a siker pedig ezúttal sem maradt el: a kritikusok méltatták a műsort, főleg Swayze teljesítményét. Egy rossz szokásáról viszont még ekkor sem tudott lemondani, méghozzá a dohányzásról, a fotósok pedig rendszeresen meg is örökítették őt káros szenvedélye közben. Swayze Barbara Waltersnek elmondta, hogy bár továbbra is dohányzott a betegség diagnosztizálása után, tudatosan csökkentette napi nikotinbevitel adagját, gyermekek előtt pedig soha nem gyújtott rá. Bár a hasnyálmirigyrákban szenvedők átlagosan öt hónapig élnek az utolsó stádium diagnosztizálása után, Patrick Swayze 20 hónapig lehetett még köztünk, végül 2009 szeptember 14-én távozott az élők sorából.