2022.10.07., péntek - Amália
Tatabánya: 7o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Havi bruttó félmillió forinttal díjazza a kormány a szénbiztosok munkáját

frisshirek.hu, 2022. augusztus 19. - 08:30
Havi bruttó félmillió forinttal díjazza a kormány a szénbiztosok munkáját
Két fideszes képviselő is új pozícióval gazdagodott csütörtök este.

A 444.hu szúrta ki, hogy a Hivatalos Értesítőben megjelent miniszteri utasítások szerint:

Horváth László, a gyöngyösi választókörzet képviselője a villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lett 2024. augusztus 31-ig. Az lesz a feladata, hogy koordinálja a Mátrai Erőmű lignit villamos energia termelésének fokozását és működésének optimalizálását, továbbá fejlesztési programokat dolgozzon ki.

Riz Gábor, az ózdi választókörzet képviselője a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért, valamint a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos lett 2024. augusztus 31-ig.

Neki kell felmérnie a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat és azok költségeit. Ő koordinálja a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását is, valamint felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt, a munkaerő szakképzettségének helyzetét, különös tekintettel a munkaerő-mobilizációra, valamint a szervezeti és infrastrukturális lehetőségeire.

Mindkét szénbiztosnak Palkovics László ipari miniszter a főnöke. A munkájukat havi bruttó 520 ezer forinttal díjazzák.

A kormány a rezsiemeléssel együtt jelentette be még júliusban, hogy a Mátrai Erőmű blokkjait újraindítják, és az év végéig fokozzák a szénbányászatot a lehető legnagyobb mértékben.

Fotó: Mátrai Erőmű/Wikipedia