2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Robbanások hallatszottak a Krímben – Már a kercsi hidat támadják az ukránok?

frisshirek.hu | 2022. augusztus 19. - 12:00
Robbanások hallatszottak a Krímben – Már a kercsi hidat támadják az ukránok?
Robbanások zajára lettek figyelmesek a Krím-félszigeti Kercs lakói tegnap: az orosz légvédelem lelőtt egy repülő objektumot a város felett. Kercsnél épült meg a Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő stratégiai fontosságú híd a korábbiakban. Mindeközben Belgorod megyében egy lőszerraktár kapott lángra, ötven kilométerre az ukrán határtól.

Robbanások zaja hallatszott a tegnapi nap folyamán Kercs városában, a Krím-félsziget keleti csücskében a The Kyiv Independent beszámolója szerint.

Az orosz légvédelem lőtt le egy repülő objektumot - közölte Oleg Krjucskov, a krími orosz adminisztráció vezetőjének tanácsadója. Kercsnél épült meg a Krím-félszigetet az oroszországi krasznodari területtel összekötő, stratégiai fontosságú híd, melyet Kijev legitim katonai célpontnak tekint Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó két nappal ezelőtti nyilatkozata szerint.

Podoljak kijelentette, a hidat meg kell semmisíteni, mivel az a krími orosz erők ellátásában kulcsszerepet játszik. Ha az ukránoknak sikerülne lerombolniuk a Kercsi-szoros felett átívelő hidat, az felbecsülhetetlen veszteség lenne Oroszország számára.

Lángra kapott egy oroszországi lőszerraktár a belgorodi régióban

Két falu lakosságát kellett tegnap kitelepíteni az Ukrajnával határos, oroszországi Belgorod megyében. A határtól kevesebb mint 50 kilométerre található Timanovo település mellett gyulladt ki egy lőszerraktár – Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó tájékoztatása szerint.

Áldozatokról nem érkeztek jelentések, biztonsági okokból rendelték el az orosz hatóságok Timanovo és a szomszédos Szoloti falu lakóinak biztonságos távolságra való elszállítását. A hatóságok vizsgálják a tűz keletkezésének okait – írja a The Moscow Times.

A tűzeset néhány nappal az észak-krími orosz katonai bázist, illetve lőszerraktárat ért támadást követően történt, melyet Moszkva szabotázsakciónak nevezett.

Harkivot bombázták az oroszok a kora-reggeli órákban

Ukrajna második legnagyobb városára, az ország északkeleti részén, az orosz határ közelében fekvő Harkivra mértek rakétacsapást az orosz erők ma reggel. Három kerületre hullottak rakéták Oleh Terehov polgármester Telegramon közzétett tájékoztatása szerint. Az ezt megelőző csapássorozat 17 embert ölt meg a városban, további 42-t pedig megsebesített.

Fotó: Wikipedia