2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Történelmi tettre készülnek a csapataink

frisshirek.hu | 2022. augusztus 25. - 08:30
Történelmi tettre készülnek a csapataink
Augusztus 25-én pályára lép a Ferencváros (Európa-liga) és a MOL Fehérvár (Konferencialiga) is a nemzetközi kupaporondon és közel állnak ahhoz, hogy mindketten főtáblások legyenek. Történelmet írhatnak csütörtök este.

A Ferencváros augusztus 18-án esélyeshez méltóan játszott a Groupama Arénában az ír Shamrock Rovers ellen az Európa-liga selejtezőjének rájátszásban és magabiztos 4-0-s győzelmet aratott hazai pályán. Az írországi visszavágó így már csak formalitásnak tűnik.

A Ripost arról számolt be, hogy Vécsei Bálint, a csapat középpályása szerint elképzelhetetlen, hogy ne jusson be a főtáblára a Fradi.

– Jól játszottunk a Mol Fehérvár FC és a Shamrock Rovers ellen is, két fontos tétmérkőzésen egyaránt négy-nullára győztünk, mind a kétszer jó játékkal, sok helyzetet kidolgozva, ez azért építette az önbizalmat, sokat javított az öltözői hangulaton – nyilatkozta a 29 éves játékos.

A MOL Fehérvár óriási meglepetésre idegenben győzte le a német Bundesligában szereplő Köln együttesét a Konferencialiga selejtezőjének rájátszásában, Székesfehérváron harcolhatja ki a csoportkört.

– Szeretnénk legalább egyszer betalálni annak érdekében, hogy mi lehessünk ott a csoportkörben – mesélt a tervekről Michael Boris, a magyar klub vezetőedzője.

Amennyiben mindkét együttes főtáblára kerül, azzal történelmi tettet hajtanak végre, ugyanis soha nem volt két magyar csapat egyszerre a nemzetközi kupaporond csoportköreiben.

A MOL Fehérvár 19:00-től, a Ferencváros 21:00-től lép pályára, mindkét összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: A ferencvárosi Muhamed Besic (b) és Botka Endre (b2), valamint Aaron Greene, az ír csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros - Shamrock Rovers mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 18-án. MTI/Illyés Tibor