2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Szentesen útlezárás, Szegeden sok program lesz az Autómentes Napon

Bottyán Róbert | 2022. szeptember 22. - 09:10
Szentesen útlezárás, Szegeden sok program lesz az Autómentes Napon
Van olyan település a megyében, ahol már voltak megmozdulások az Európai Mobilitási Hét részeként. Csütörtökön Szegeden, Szentesen, Kisteleken és Ruzsán készülnek programokkal.

Szegeden bringás reggelivel indul a Dóm téren. A Somogyi-könyvtár előtt a Rádió 88-as kapu alatt várják az arra tekerőket 7-9 óra között. 8 órakor ugyanitt bicikliverseny indul. A Dugonics téren a Kövér Béla Bábszínház óriásbáb-felvonulással kezd, majd Mihalik Edvin zöld város programért felelős tanácsnok megnyitja a rendezvényt (10 óra), fellép a Csiga Duó (10:15), a Péter&Pan gitárduó (11 óra), a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei (12:30), végül a verseny eredményhirdetése következik (13:30).

A helyszínen programokkal készül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezete, a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a MÁV, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány, a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Közlekedési Társaság kiállítja a 873-as Solaris Trollino trolibuszát, valamint könyvvásár is lesz.

Szentesen szeptember 22-én 7-17 óra között a Klauzál utcát lezárják a Jövendő utcai kereszteződés és a Klauzál utcai rendelőhöz bevezető kereszteződés előttig. A lezárt részen 9-12 óra között a Nyolcszínvirág Óvoda sportvetélkedőjét rendezik.

Kisteleken szeptember 17-én családi napot tartottak, 19-én bringaverseny volt. Az autómentes napon bringás reggelivel kedveskednek az iskolába nem autóval érkezőknek és a város más pontjain is jutalmazzák a kerékpárral, gyalogosan közlekedőket.

Ruzsán csütörtök reggel 7 órától 8 óráig bringás reggelivel várnk mindenkit, aki két keréken érkezik a Fincsi terasz elé.

Csongrádon szombaton volt futóverseny Szentesre. Holnap 6-8 óra között bringás reggeli lesz a Kossuth téren.

A megye nagyobb városai közül Makón az önkormányzat nem szervezett külön programot az Európai Mobilitási Hét alkalmából, Hódmezővásárhelyen múlt hét vasárnap tartottak kerékpártúrát Mártélyra.

Fotó: a szegedi Dóm tér/Pixabay.