2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Ilyen még sosem volt: az első kalapban a magyar futballválogatott

frisshirek.hu, 2022. szeptember 25. - 16:00
Ilyen még sosem volt: az első kalapban a magyar futballválogatott
A németek elleni pénteki győzelem azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportja második helyénél rosszabb eredményt már nem érhet el a magyar futballválogatott – írja a Blikk –, tehát a között a 10 csapat között lesz, amely kiemelést kap a következő Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásakor.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az első kalapba az A-ligából a négy csoportelső, a négy csoportmásodik és a két legjobb csoportharmadik kerül. Magyarországot a lipcsei siker után már se a németek, se az angolok nem előzhetik meg.

A 2024-es Eb-t Németországban rendezik, a sorsolást október 9-én tartják Frankfurtban.

Magyarország hétfőn gyakorlatilag csoportdöntőt játszik a 8 pontos Olaszországgal Budapesten, itt már egy döntetlen is azt jelentené, hogy Marco Rossi csapata bejut a fináléba. 

A második kalapból kaphat a csapat még kemény ellenfeleket. Anglia már biztosan ott lesz, de még Franciaország is erre a szégyenre juthat.

A Blikk azt írja, olyan még sosem fordult elő, hogy magyar válogatott az első kalapból várja a sorsolást. Az 1986-os világbajnokság, illetve a 2016-os Európa-bajnokság előtt kerültünk a másodikba, de voltak mélypontok is, mint a 2008-as Eb, amikor csak az ötödikből indul a magyar futballválogatott.

A győztes magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám csapatkapitány, a győztes gól szerzője a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert. MTI/Illyés Tibor