2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Balatonfüreden és Balatonalmádiban is közlekedési akciókat tartottak a rendőrök

frisshirek.hu | 2022. szeptember 26. - 16:39
Balatonfüreden és Balatonalmádiban is közlekedési akciókat tartottak a rendőrök
A 71-es főúton és a 710-es útra koncentrált ellenőrzés célja volt a közlekedési szabályokat megsértő járművezetők forgalomból való kiszűrése, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

A Balaton-parti kapitányságokhoz tartozó területeken megtartott hétvégi akciók során összesen 39 fővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Egy körözött személy is horogra akadt, a 48 éves székesfehérvári lakosról az intézkedés során kiderült, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki ellene és elfogását rendelte el, mivel a kiszabott pénzbírság befizetését elmulasztotta. A férfit elfogását követően a rendőrök előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd a bírság befizetését követően szabadon engedték.

A járőrök 18 sebességtúllépő járművezetővel szemben intézkedtek, akik közül 10 fő a helyszíni terminálon fizette be a kiszabott összeget. A jogsértők között 7 segédmotor-kerékpárral közlekedő is volt, valamennyi sofőrt záróvonalon való áthaladás szabálysértés miatt büntették meg a járőrök. További kettő járművezetővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak a rendőrök a kisebb fokú szabálysértés elkövetése miatt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy a közlekedési szabályokat tartsák be, legyenek figyelmesebbek, előzékenyebbek a megszokottnál, és mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket - írják közleményükben.