2022.11.29., kedd - Taksony
Tatabánya: -0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Mol-igazgató: Fokozott terhelést jelent az ársapka fenntartása - ne halmozzák fel az üzemanyagot!

frisshirek.hu, 2022. október 03. - 19:30
Mol-igazgató: Fokozott terhelést jelent az ársapka fenntartása - ne halmozzák fel az üzemanyagot!
Orosz András szerint semmi értelme és indokolatlan is felhalmozni az üzemanyagot.

"A korábbinál is nagyobb logisztikai kapacitással próbáljuk folyamatosan az ellátásbiztonságot fenntartani. Folyamatosan elemezzük az ellátást, és azt tudom mondani, hogy jelen pillanatban nagyon ritkán fordul az elő, hogy valamelyik töltőállomáson egy termékből az ellátás nem 100 százalékosan biztosított”

– mondta a Rtl.hu-nak adott interjúban a Mol kiskereskedelmi igazgatója, melyet a hvg.hu szemlézett.

Van üzemanyag, "mindenki hozzájut", áruhiány pedig nagyon elszórtan és rövid ideig áll fenn - ezt tapasztalhatják az autósok. Emiatt

semmi értelme és indokolatlan felhalmozni az üzemanyagot

- mondta az igazgató.

Az RTL híradó rákérdezett, hogy szükséges-e szűkíteni a kedvezményezettek körét, amelyre Orosz András azt mondta,

„folyamatosan elemezzük a helyzetet”.

A mostani fogyasztást figyelembe véve a fogyasztói igényeket ki tudjuk elégíteni. A piacot folyamatosan figyeljük, próbálunk folyamatosan reagálni, hogy az ellátás biztonságát ne veszélyeztessük. 

Beszélt arról is, azt tapasztalják, hogy megnőtt a fogyasztás. Ezért is növelték meg „nagyon jelentősen” a logisztikai kapacitásukat.

„Ezért teszünk még többet azért, hogy ne legyen készlethiány a kutakon. Azt hiszem, hogy év végéig körülbelül arra lehet számítani, hogy ezek a feladatok fokozottan fennmaradnak számunkra továbbra is.”
„Március eleje óta 258 olyan új partnerrel kötöttünk nagykereskedelmi szerződést, akik korábban nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot. Ez a 25 százalékos korlátozás csak ezekre a partnerekre vonatkozik, akikkel a kieső import miatt szerződtünk, de a kiadható mennyiséget hétről hétre felülvizsgáljuk”

– mondta még.

Egyetlen csődbe jutott töltőállomás üzemeltetését nem vették át - mondta az igazgató.