2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 14o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Marco Rossi: Úgy éreztem magam, mint aki Rómába ment, de nem látta a pápát

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 13:43
Marco Rossi: Úgy éreztem magam, mint aki Rómába ment, de nem látta a pápát
A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy ő csak akkor hagyja ott a nemzeti tizenegyet, ha Csányi Sándor kirúgja, különben eszében sincs még távozni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a molcsoport.hu-nak adott interjújában a nemzeti tizenegy Nemzetek ligájában tett szereplését elemezte, amelyet a Telex szemlézett.

Álszerénynek tűnnék, ha azt mondanám, nem vagyok elégedett a Nemzetek Ligájában mutatott teljesítményünkkel, de egy kicsit úgy érzem magam, mint a turista, aki elment Rómába, de nem látta a pápát

- nyilatkozta nevetve Marco Rossi. Mint ahogy a Telex ezt felfejtette az olasz edző egy olasz mondást idézett, amelyet a sok hűhó semmiért helyzetekre használnak. Álomszerű volt odahaza megverni az angolokat, gyönyörű volt Szalai Ádám búcsú sarkazós gólja, amelyet a forduló legszebbjének is választottak, és azzal megverni a németeket. Épp az olaszoktól kikaptunk mégis kétszer, így a halálcsoportban végül csak a második helyen zártunk, és a négyes döntőbe Marco Rossi honfitársai kerültek, nem mi.

Azt mondtam, nyomot akarok hagyni a magyar futballban, és talán ez már meg is történt. Ugyanakkor nemhogy nem gondolok távozásra, de Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam: én csak akkor hagyom el a magyar válogatottat, ha kirúgnak

- vallotta meg az olasz tréner, aki nem érzi, hogy már eljutott volna a válogatott és az ő együttműködése a csúcsra. Elég rutinos ahhoz, folytatta, hogy megítélje, melyik kihívás lehetetlen vagy "csak" nehéz, és őt motiválják a nagy célok. Szerinte nem értük még el a plafont, különösen addig igaz ez, amíg a játékosai gondolják úgy, hogy van tovább felfelé.

Szalai Ádám búcsújával kapcsolatban megosztotta fájdalmát, hogy nem is tudja, vajon a pályáról vagy az öltözőből fog jobban hiányozni.

A kiemelt kép forrása: Marco Rossi Facebook-oldala