2022.11.29., kedd - Taksony
Tatabánya: 1o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: Az árak szinte megfizethetetlenek

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 22:10
Orbán Viktor: Az árak szinte megfizethetetlenek
Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell - hangsúlyozta a miniszterelnök csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett videóbejegyzésében jelentkezett a prágai uniós csúcsértekezletről. Véleménye szerint a kétnapos konferencia hatalmas jelentőséggel bír,

"a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget. Európa lassan elvérzik, Oroszország pedig közben jól keres. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politikán változtatni kell!"

A kormányfő Prágában vesz részt az Európai Unió csúcsértekezletén, ahol a szankciós politika megváltoztatásáért küzd. Esti Facebook-bejegyzésében összegezte a találkozót és annak tétjét.

A miniszterelnök szerint

"súlyos témák vannak az asztalon. Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban. Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és szankció alól, az elmúlt napokban pedig sikerült elérnünk, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, sem Magyarország gázellátására.
Kiemelte, a szankciók az égbe emelték az energia árát, ami Magyarországot is érinti, az árak szinte megfizethetetlenek, Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek.
Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell. Ez a következő találkozók tétje" -

zárta bejelentkezését Orbán.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Edi Rama albán (j), Robert Abela máltai (j3) és Mark Rutte holland kormányfő (j4), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Katrín Jakobsdóttir izlandi miniszterelnök (b2) az Európai Politikai Közösség prágai csúcstalálkozóján 2022. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán