2022.11.29., kedd - Taksony
Tatabánya: -1o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Patkánynak nevezték a tüntető diákokat, a Facebook gyűlöletbeszéd miatt letiltotta a Vadhajtások oldalát

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 18:02
Patkánynak nevezték a tüntető diákokat, a Facebook gyűlöletbeszéd miatt letiltotta a Vadhajtások oldalát
A portál egy bejegyzésben azt követelte a rendőröktől, hogy tapossák meg a lovaikkal a diákokat és a tanárokat, kínozzák meg őket és törjék el az ujjaikat.

Letilthatta a Facebook a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál Facebook-oldalát - szúrta ki a telex.hu.  

"Magyarországon 140 ezer fős az a szám, akiket ma 730 kommunista és felhergelt diákjai lejáratnak. Mindent megmutatnak ezek a számok. A mai tüntető tanárokat, úgy 180 darabot, azonnal kirúgni. Ez fáj nekünk, ez a gondunk"

írták egy bejegyzésükben, de egy másikban pedig patkányoknak, szaroknak nevezik a diákokat, és a szüleiket is - írta meg már este a propeller.hu, aki képernyőmentést készített a cikkből, ami azóta már elérhetetlenné vált - szemlézte a cikket az szmo.hu.

A Telex kérdésére a Vadhajtások megerősítette, hogy teljesen elérhetetlenné vált Facebook-oldaluk, emiatt egy másik oldalon kezdték cikkeiket terjeszteni. 

A Telex szerint a letiltás oka minden bizonnyal gyűlöletbeszéd lehet, hiszen a lap ezzel bőven túljutott a Facebook-irányelvein is.

A lap több bejegyzésében foglalkozott a tanártüntetéssel, amiben azt írták:

„Követeljük a rendőrségtől, hogy vízágyuzza le a tetves diákokat és tanárokat, és tapossák is meg őket lovakkal, de ne felejtsék megkardlapozni a hátukat, és kérjük 5-6 méterről lövöldözzék fejbe őket könnygázzal, párat vigyenek be a kapukba és kínozzák meg őket, majd vetkőztessék meztelenre ezeket, és törjék el ujjaikat.”

A vállaltan Fidesz-lap, amelyet Bede Zsolt és csapata jegyez, külön cikket is írt arról, hogy „nagyon helyesen”, patkánynak nevezik a diákokat,
mert szerintük „az a diák, aki erre rávehető egy politikai töltetű felforgatásban, az patkány”.

Fotó: NOÁR facebook