2022.11.29., kedd - Taksony
Tatabánya: -0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Hernádi: „A benzinárstop a Mol-nak kerül sok pénzbe”

frisshirek.hu, 2022. október 07. - 06:00
Hernádi: „A benzinárstop a Mol-nak kerül sok pénzbe”
A vezérigazgató szerint az intézkedések 60-70 százalékát csakis a cég finanszírozza, és „ehhez jött hozzá még a benzinárstop is.”
„Amikor én valamit mesterségesen nagyon olcsón adok, azzal az emberek nem fognak takarékoskodni. Meg lehet nézni, hogy hogyan alakult a fogyasztás Magyarországon üzemanyagban, és hogyan alakult azokban az országokban, ahol a magas árat kellett kifizetni az üzemanyagért. Ott csökkent”

– kritizálta a kormány intézkedését Hernádi Zsolt a XXI. Századnak adott interjújában, amit a telex.hu szemlézett. Majd kérdezett: "Például üljek-e egyedül egy autóban?"

Hangsúlyozta, pusztán a véletlen szerencse, hogy volt elég üzemanyag Magyarországon, és

„nem kellett komolyabb korlátozásokat életbe léptetni.”

„Európában nagyon komoly a probléma” az energetikai szektorban – ismertette az interjúban, majd hozzátette az Északi Áramlaton történt szabotázs okozta sérülés a legnagyobb gond jelenleg. 

Európának új energiaforrásokat kell keresnie de ez nem lesz sem könnyű, sem olcsó

– véli Hernádi. Újra hangsúlyozta, hogy ha Közép-Európa le akarna válni az orosz földgázról, az súlyos százmilliókba kerülne Magyarországon.

„A jövő évi fűtésünk attól függ, hogy ezen a télen mennyit használunk el a betárolt földgázból. Nem tudunk behozni Európába annyi földgázt, mint amennyire Európának szüksége van”

– tette még hozzá.