2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 4o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Tiszavasvári a rezsiválság közepén szállodát épít, gyógyfürdőt fejleszt

frisshirek.hu, 2022. október 13. - 20:54
Tiszavasvári a rezsiválság közepén szállodát épít, gyógyfürdőt fejleszt
Tiszavasvári fittyet hány az energiaválságra, wellness-szálloda építésébe és a meglévő gyógyfürdő fejlesztésébe kezd.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tiszavasvári önkormányzata közbeszerzési pályázatot írt ki „Gyógyfürdő fejlesztése – szálloda építés” címmel - írja a Magyar Hang.

A helyi önkormányzat a Tiszavasvári strandfürdő melletti területen szeretne felépíteni egy új szállodát, amely 4 csillagos minősítésének megfelelően rendelkezik majd konferencia teremmel és wellness részleggel is. A szálloda 50 szobája 2 személyes elhelyezéssel készül, mindegyik alkalmas lesz pótágyazásra is, így az összes elhelyezhető vendégszám elméleti maximuma 150 fő lesz.

 „Helyi szintű fürdőből regionális szintű fürdő lesz

– mondta Vinnai Győző fideszes parlamenti képviselő még 2020-ban, amikor a fejlesztés terveit először bejelentették. 

A beruházás helyszíne önkormányzati tulajdonon, ami összesen 15.422 négyzetméteres meglévő, már kiépített burkolt utakkal határolt zöldterület, ahol csak belső parkolót és gyalogjárdát szükséges kiépíteni. A tervezett szállodában kialakításra kerül egy 100 adagos főzőkonyha, az étteremben egyidőben 70-80 fő kényelmesen étkezni.

A wellness és bowling épületrész hasznos alapterülete 856,75 négyzetméteres. A wellness teraszok területe 150 míg a külső termálmedence területe 68 négyzetméter. A szálloda üzemeltetéséhez800 méter talpmélységű termálkút kerül megépítésre, amely már jogerős vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik.

Így az új tiszavasvári szálloda vendégszobai épületszárnyának hasznos alapterülete több mint 2010m2 lesz.

A teljes épület akadálymentesített kialakítással készül, ezért minden épületszárnyhoz készül külön lift, a szállás épületrészhez 2 db, a konferencia épületrészhez és a wellness épületrészhez 1-1 db. A parkosítás során 4 349 négyzetméteren tereprendezés, fásítás, gyepesítés, cserjék kiültetése, 3 000 folyóméter öntözőrendszer kiépítése is megtörténik majd.

A szálloda wellness részlegében 2 darab infrakabin és 2 darab finn szauna is létesül, a közösségi kikapcsolódást pedig 1 darab kétsávos bowlingpálya szolgálja majd.

2018-ban a Tiszavasvári fürdő nyerte el „A helyiek kedvenc fürdője címet az Év Fürdője szavazáson.

Az utóbbi napokban a hírek arról szólnak, hogy egyre több szálloda zár be. A legnagyobb bajban a vidéki wellness-szállodák vannak, mivel a létesítményeket szezontól függően hűteni-fűteni kell, ezért az energiaköltség őket érinti a leginkább. A vendégek nagy része kifejezetten a wellness szolgáltatások miatt utazik ezekbe a szállodákba. Tehát a részlegek bezárása nem opció, nem oldja meg a problémát. A gázszámla nyolcszorosára, a villanyszámla öt-tízszeresére ugrott meg az utóbbi időszakban, ami akár havi százmillió forintos költséget is jelenthet.  

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke szerint  jelen helyzetben „Reménytelen a wellness-szállodák fenntartása”. 

Címlapkép a videóból vágva