2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Katonai konvojok tűnhetnek fel országszerte jövő héten

frisshirek.hu | 2022. október 14. - 18:30
Katonai konvojok tűnhetnek fel országszerte jövő héten
Katonai konvojok közlekedésére kell számítani az ország több pontján jövő hét péntekig - hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken közleményben.

Azt írták, katonai gyakorlatok befejezését követően járműveket és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség, ezért megnövekedett honvédségi járműforgalomra kell számítani október 14-én, pénteken az Újmajor - Veszprém - Várpalota - 8-as főút - Székesfehérvár - M7-es autópálya - M0-s autóút - M31-es autópálya - M3-as autópálya - M35-ös autópálya - 4-es főút - Hajdúhadház - Debrecen útvonalon; péntektől vasárnapig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár és Táborfalva közötti útvonalon.

Szintén konvojra kell számítani a Kaposvár - Székesfehérvár - Várpalota útvonalon hétfőtől jövő hét péntekig reggel hat és délután két óra között.

Az M5-ös autópálya - M0-s autópálya - M7-es autópálya - 8-as főút útvonalon, Táborfalva és Várpalota között pedig keddtől reggel hat és 18 óra között közlekednek katonai járművek.

Közölték: a Magyar Honvédség is - a jogszabályokat betartva - törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozza az állampolgárok haladását, ugyanakkor kéri az utazókat, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, a konvojokat kellő óvatossággal közelítsék meg, mivel azok mérete és sebessége, valamint hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.