2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Nem hagyják magukat a tanárok - Tatabánya is megmozdult

frisshirek.hu, 2022. október 14. - 22:33
Nem hagyják magukat a tanárok - Tatabánya is megmozdult
Október 14-én ismét országszerte több helyen folytatódott a pedagógussztrájk, volt ahol flashmobbal és élőlánccal is készültek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón ismét béremelést ígért a pedagógusoknak, ám a kormány a bérrendezést továbbra is az európai uniós pénzek érkezésétől teszi függővé.


A tüntetéshullám, amiben a diákok és a szülők is aktívan részt vesznek, már rég túlmutat a bérrendezés kérdésén. A résztvevők számára mára már egyértelművé vált, hogy az oktatás és gyermekeink jövője a tét. Azokat a szankciókat pedig, amiket a tankerületek vetnek ki a pedagógusokra, amiért élni mernek alapjogukkal a sztrájkkal, elfogadhatatlannak tartanak.


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) Facebook-oldalán szólította fel a tankerületeket, hogy hozzanak létre saját Facebook-csoportot, ami megkönnyíti a szervezést és a tájékoztatást.
Tatabányán pénteken 17 órakor vette kezdetét a demonstráció a Tatabányai Tankerületi Központ előtt, ahol megközelítőleg ezer ember gyűlt össze, hogy szolidaritását fejezze ki a pedagógusokkal.Nem muszáj ám itt dolgozni! Gyertek tanítani ennyiért!


Nem maradunk csendben!


A tankerületi központ kerítését ilyen és ehhez hasonló feliratok díszítették.A tömeg a szervezők nyitóbeszédet követően meghallgatta a Mi vagyunk a grund c. számot, ami a pedagógussztrájk nem hivatalos himnusza és együtt útnak indult a Fő térre, ahol további beszédek hangzottak el. Az demonstrációt közös énekléssel zárták a résztvevők.Október 15-én is több helyszínen várhatóak a maihoz hasonló megmozdulások. Eközben véget ért a Belügyminisztérium előtti tüntetés is, ahol bejelentették, a következő nagy tüntetés időpontját, ami október 23-án lesz. Október 27-én pedig országos sztrájknapot tartanak a pedagógusok.