2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Fontos kérdésekről döntött a tatabányai közgyűlés.

frisshirek.hu | 2022. október 21. - 11:17
Fontos kérdésekről döntött a tatabányai közgyűlés.
Az október 20-i közgyűlésen fontos intézkedésekről hoztak döntést a város vezetői az elszálló energiárak okozta költségek csökkentése érdekében.
Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester a közgyűlésen elmondta, a megnövekedett közüzemi költségek miatt 700 millió forintos az önkormányzati intézmények többletigénye. A városüzemeltetési cégek pedig egymilliárd forintos költségnövekedésre számítanak- írja az MTI-re hivatkozva a  Magyar Hang

Négynapos munkahét- takarékosság

A képviselők ezután egyhangúlag elfogadták a négynapos munkahét bevezetését az önkormányzatnál, napi tíz órás munkavégzéssel, ami november 1-től április 15-ig lesz érvényben. Két igazgatási szünetről is döntöttek a fűtési időszakban, december 23-tól január 2-ig és március 13-tól március 17-ig. Minden második izzót kicsavarnak a városházán,a megmaradókat pedig energiatakarékosra cserélik le a takarékosság jegyében, továbbá tetőszigeteléssel látják el a gázfűtést használó óvodákat. A házasságkötéseket a polgármesteri hivatal nagytermében tartják, amelyet csak időszakosan fűtenek.

Rezsitámogatás

A szeptemberi közgyűlésen rezsitámogatás bevezetéséről döntött a városvezetés, melynek részletszabályait a csütörtöki közgyűlésen sikeresen meg is szavaztak. A 30.000,- Ft-os támogatást egyedülállók esetében, azok vehetik igénybe, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 172.900,- Ft-ot, családok esetében ez az összeg  133.000,- Ft-ban lett maximalizálva. A kérelmeket november 1-től lehet benyújtani villamosenergia, illetve földgáz esetében az ártámogatott mennyiség feletti, piaci áron kiszámlázott összegre vonatkozóan, szén és tűzifa esetében a számla teljes összegét veszik figyelembe. A 70 év felettiekre is gondoltak a városvezetők, egyszeri 5.000,- Ft-os pénzbeli támogatást kapnak.

A támogatás részleteiről Szücsné Posztovics Ilona polgármester Facebook-oldalán is olvahatnak.

A kép forrása: Városunk, Tatabánya Facebook-oldala