2023.02.08., szerda - Aranka
Tatabánya: -8o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Sok közlekedési baleset történt a megyében múlt héten

frisshirek.hu, 2022. október 24. - 14:06
Sok közlekedési baleset történt a megyében múlt héten
A rendőrök összesen 41 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén október 17-23. között összesen 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 5 esetben súlyos, 5 alkalommal pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 6 ember könnyű, míg 5 fő súlyos sérüléseket szenvedett.

A személyi sérüléses balesetek közül 3 alkalommal a sebesség túllépés volt a baleset oka.

A fenti időszakban megyénk közútjain a balesetek között 31 végződött anyagi kárral. 

Az elmúlt héten 4 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük 3-an balesetet is okoztak.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy a tartsák be a megengedett legnagyobb sebességhatárokat, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé.Semmi nem lehet ok arra, hogy alkohol fogyasztása után autót vezessünk, és ezzel kockára tegyük, veszélyeztessük a saját vagy mások életét, testi épségét - írja a rendőrség.

fotó: police.hu