2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

8 milliárdot szán a kormány a kisboltok megmentésére

frisshirek.hu, 2022. november 14. - 14:31
8 milliárdot szán a kormány a kisboltok megmentésére
Gyopáros Alpár Ácsterészen járva jelentette be, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is folytatódik a Magyar Falu Program, és hogy a kormány 8 milliárdot szán a 2000 főnél kisebb települések boltjainak megsegítésére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról múlt héten a Frisshírek.hu-n a kormányinfóról szóló írásunkban beszámoltunk, a kormány elhatározta, hogy segédkezet nyújt a kisboltok számára. Gulyás Gergely a múlt héten arról beszélt, hogy a kistelepülések kisboltjai a működésük határára sodródtak, miközben a nagyboltokkal szemben nem mutatkozott ennyire megértően.

Mindenesetre ma Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program miniszteri biztosa már be is jelentette a támogatást.

Ácsteszéren járva a fideszes politikus arról beszélt, hogy a kormány 8 milliárd forintot különített el erre a célra. A lehetőséggel minden olyan kereskedelmi egység élhet, amely amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik, tehát nem csak azok, amelyek 2021-ben kaptak támogatást. Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el - részletezte Gyopáros az MTI beszámolója szerint.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kijelentette, hogy a kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett, ezért a Magyar falu program folytatódik.

A pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán kell majd keresni, az egyszerűsített dokumentumok kitöltéséhez nem kell szakértő segítségét igénybe venni, ezért a pályázatírás költsége nem elszámolható - emelte ki a politikus, majd hozzátette, hogy a 2021-es pályázati felhívásnak köszönhetően jelentős állami támogatással és csekély önrész vállalásával

50 milliárd forintot meghaladó kisbolt-fejlesztés valósult meg az ország 1450 helyszínén.

A kiemelt kép forrása: Gyopáros Alpár Facebook-oldala