2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

8 milliárdot szán a kormány a kisboltok megmentésére

frisshirek.hu | 2022. november 14. - 14:31
8 milliárdot szán a kormány a kisboltok megmentésére
Gyopáros Alpár Ácsterészen járva jelentette be, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is folytatódik a Magyar Falu Program, és hogy a kormány 8 milliárdot szán a 2000 főnél kisebb települések boltjainak megsegítésére.

Ahogy arról múlt héten a Frisshírek.hu-n a kormányinfóról szóló írásunkban beszámoltunk, a kormány elhatározta, hogy segédkezet nyújt a kisboltok számára. Gulyás Gergely a múlt héten arról beszélt, hogy a kistelepülések kisboltjai a működésük határára sodródtak, miközben a nagyboltokkal szemben nem mutatkozott ennyire megértően.

Mindenesetre ma Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program miniszteri biztosa már be is jelentette a támogatást.

Ácsteszéren járva a fideszes politikus arról beszélt, hogy a kormány 8 milliárd forintot különített el erre a célra. A lehetőséggel minden olyan kereskedelmi egység élhet, amely amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik, tehát nem csak azok, amelyek 2021-ben kaptak támogatást. Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el - részletezte Gyopáros az MTI beszámolója szerint.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kijelentette, hogy a kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett, ezért a Magyar falu program folytatódik.

A pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán kell majd keresni, az egyszerűsített dokumentumok kitöltéséhez nem kell szakértő segítségét igénybe venni, ezért a pályázatírás költsége nem elszámolható - emelte ki a politikus, majd hozzátette, hogy a 2021-es pályázati felhívásnak köszönhetően jelentős állami támogatással és csekély önrész vállalásával

50 milliárd forintot meghaladó kisbolt-fejlesztés valósult meg az ország 1450 helyszínén.

A kiemelt kép forrása: Gyopáros Alpár Facebook-oldala