2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 4o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Fókuszban a vidék - új kisbolt nyílt Ácsteszéren

frisshirek.hu, 2022. november 15. - 07:49
Fókuszban a vidék - új kisbolt nyílt Ácsteszéren
Új kisbolttal gazdagodott a 700 főt számláló Ácsteszér. Az elmúlt időszakban minibölcsőde is épült a kis lélekszámú településen valamint megújult a fő utca és több mellékutca is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az átadón jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Gyopáros Alpár kormánybiztos. A település új kisboltja a Magyar Falu programnak köszönhetően nyithatott meg, melynek egyik eleme a 2000 főnél kisebb lakosú települések boltjainak támogatása - írta az MTI

Amint arról korábban már a Frisshírek is beszámolt a kormánybiztos Ácsteszéren jelentette be, hogy újabb 8 milliárd forintos keretösszeget nyitnak meg a Magyar Falu Program keretében, azzal a céllal, hogy az energiaválság miatt nehéz helyzetbe került vidéki kisboltok terheit némiképp enyhítsék. Az elnyert pályázati összeg bér- és rezsiköltségre fordítható.


Ezek a támogatások egy tudatos vidékfejlesztési koncepció része, ami mellett a Magyar Kormány 2010 óta elkötelezett

- fogalmazott Czunyiné dr. Bertalan Judit saját közösségi oldalán. Ezzel kifejezve, hogy a kormány kiemelt figyelmet szentel a vidékfejlesztésre, és ahogy tette ezt a múltban, úgy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elkötelezett marad.

Az ácsteszéri kisboltban az élelmiszereken kívül postai szolgáltatások is elérhetőek lesznek, ami a faluban élők mindennapjait hivatott megkönnyíteni. A program keretében támogatott kisboltokat amolyan közösségi térként képzeli el a kormány, ahol egyéb szolgáltatások is elérhetőek, mint például vény nélkül kapható gyógyszerek, postai szolgáltatások vagy szerencsejáték-szolgáltatások.

A képek forrása:Czunyiné dr. Bertalan Judit közösségi oldala