2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Déva Gála-tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági eseményt Tatabányán

frisshirek.hu | 2022. november 16. - 06:46
Déva Gála-tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági eseményt Tatabányán
Neves előadók gondoskodtak a színvonalas műsorról idén is. A jótékonysági gálán Böjte Csaba ferences atya is részt vett.

Az idei a tizenkilencedik alkalom, hogy megrendezték a Déva Gálát Tatabányán. Az első gálát Emmer Róbert kezdeményezésére szervezték meg, és azóta minden évben a Népszínház ad otthont a rangos eseménynek.

A vendégek ismét színvonalas műsort tekinthettek meg, a fellépők között olyan népszerű előadók voltak, mint a Cimbaliband, a Szent Efrém Férfikar, Demeniv Mihály harmonikaművész, Herczku Ágnes és Nicola Parov, a Tatabányai Szimfonikus Zenekar, valamint Vásáry Tamást, Kossuth-díjas zongoraművész, Németh Dénes és Zenekara és a házigazda Tatabányai Bányász Táncegyüttes.

A szervezők - az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért és a Bányász Táncegyüttes – a jegyek bevételét a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány és a Böjte Csaba által létrehozott gyermekmentő szervezet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlották fel.


A Dévai Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Céljuk, hogy segítsék a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket. Több ezer gyermekről gondoskodnak intézményeikben és további százakról nevelőszülői rendszerben. A rendezvény bevétele a Csaba Testvér által működtetett gyermekotthonokban élő fiatalok boldogulását segíti.

A rendezvényen Böjte Csaba ferences atya is részt vett, aki az eseményt követő napon, vasárnap, a bicskei Szentháromság templomban celebrált misét.

A képek forrása: Facebook/Szűcsné Posztovics Ilona oldala