2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Mennyi forgalmi dugót bír el egy város?

frisshirek.hu, 2022. november 16. - 10:45
Mennyi forgalmi dugót bír el egy város?
A Petőfi utcát lezárták pár hete, a Vörösmarty továbbra sem járható Miskolcon… Mi a tapasztalat? Mennyire idegesek az autósok a változások miatt?

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, a lezárásokkal automatikusan nem nő meg a balesetek száma. – Az autósok általában pár nap alatt keresnek másik, kerülő utat, valamint segítenek másokon, és ezáltal magukon is. Én nagyon örülök ennek az együttműködésnek – utalt arra, amikor az autósok fésűben beengedik egymást a sorba.

A szakember tapasztalata, hogy reggelente a csúcsidőszak fél 7-től egészen 8-ig van. – Valójában utána sincs nagy felszabadulás. Délután pedig ez 4-6-ig tart, és ha konkrét utcákat nevezünk meg, meg kell említenünk a József Attilát mint bevezető szakaszt, ahol szinte mindig sokan járnak, különösen most, mikor a Martinkertváros forgalmát erre terelték az Y-híd miatt – mondta.

Hozzátette, a belváros szinte mindig telített, míg a Szentpéteri kapu és az Újgyőri főtér környéke is forgalmas általában a csúcsidőszakban. Tény, hogy egy megyeszékhelyen eleve több türelemre van szükség az utak használóitól, főleg forgalmi dugókban.