2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktornak és Szijjártó Péternek adta utolsó válogatott mezeit Dzsudzsák Balázs

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 19:00
Orbán Viktornak és Szijjártó Péternek adta utolsó válogatott mezeit Dzsudzsák Balázs
Orbán Viktor is ott volt Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén vasárnap este a Puskás Arénában, hétfőn délelőtt közzétett Facebook-videója arról is árulkodik, nem üres kézzel ment haza a győzelmet követően.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A válogatott korábbi csapatkapitánya a meccs után felkereste a miniszterelnököt és neki adta az első félidőben viselt mezét, egy másikat pedig átnyújtott barátjának, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek is. Feltehetően ez utóbbiban futhatott ki a második félidőre, mielőtt nem sokkal később lecserélték.

A videóból egyébként kiderült, Orbánnak megvan az a cipő, amit Dzsudzsák a 100. válogatottságán viselt. A kormányfő azt is elárulta, azóta a szekrényében őrzi.

„Dzsudzsák Balázst három év után újra behívtam a keretbe erre az egy mérkőzésre. Szeretném leszögezni: a meghívót azért kapta Balázs, mert nagyon sokat tett a válogatottért, és szeretnénk őt méltóképpen elbúcsúztatni. Száznyolc mérkőzést játszott eddig, azt nem adják ajándékba. Nagyon tisztelem őt azért, amit letett az asztalra címeres mezben, így megérdemel egy búcsúmérkőzést a szövetségtől és a közönségtől.

Nem szívességet teszek neki azzal, hogy meghívom, hanem kifejezem iránta a tiszteletem"

– idézte a magyar-görög meccs hivatalos műsorfüzete Marco Rossit, a magyar csapat szövetségi kapitányát.