2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Pokolgépes merénylet történt Thaiföldön

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 13:19
Pokolgépes merénylet történt Thaiföldön
Autóban elhelyezett bomba robbant Thaiföld déli részén egy rendőrségi épületegyüttes területén. A támadás legalább egy ember életébe került, a sérültek száma közel harminc.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A magányos elkövető rendőrnek öltözve parkolt le az autóval az épületegyüttes területén belül, közvetlenül a robbanást megelőzően – áll a helyi rendőrség közleményében. Közösségi médiafelületekre feltöltött képek tanúsága szerint fekete füst terjeng a rendőrségi komplexumban álló lángoló autóból. 

A környék megtisztítása folyamatban van, a sebesültek száma tovább emelkedhet – közölte Niti Suksan alezredes, Narathiwat tartomány rendőrparancsnok-helyettese. A merényletben egy rendőr is életét veszítette. 

Legkevesebb 29 embert kezelnek kórházban különböző sérülésekkel, rendőröket és civileket egyaránt – mondta Pornprasit Jantra, a Narathiwat Rajanagarindra kórház igazgatója.

A thai miniszterelnök aggodalmának adott hangot az incidens kapcsán. Prayuth Chan-ocha utasította a rendőrséget és a biztonsági szolgálatokat, hogy tegyenek mindent a közbiztonság körülményeinek javítása érdekében – közölte Anucha Burpachaisri kormányszóvivő.

Egyelőre senki nem vállalt felelősséget a robbantásért.

A malajziai határ közelében fekvő déli thai tartományokban az utóbbi évtizedek viszonylagos nyugalomban teltek. Kisebb felkelések azonban előfordultak, melyek mögött a túlnyomó többségében muszlimok lakta Pattani, Yala, Narathiwat és Songkhla tartományok egyes lázadó csoportjainak függetlenségi törekvései állnak – a Reuters híradása szerint.

Fotó: indiatvnews.com