2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A Budweiser a későbbi világbajnok országának adja sörkészletét

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 16:45
A Budweiser a későbbi világbajnok országának adja sörkészletét
A katari labdarúgó világbajnokság hivatalos szponzora, az amerikai Budweiser söripari vállalat bejelentette, a sörmennyiség egy részét, melyet a világbajnokság során az emírségben tervezett értékesíteni, annak az országnak adományozza, melynek válogatottja december 18-án elnyeri a trófeát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint ismeretes, a katari hatóságok néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt visszakoztak a korábbi, a nemzetközi labdarúgó szövetséggel, a FIFA-val kötött megállapodástól, s mégsem engedélyezték az alkoholtartalmú italok árusítását a világbajnokság idején. Az öbölmenti arab államban a saríja, az iszlám jog élvez elsőbbséget, mely tiltja az alkoholfogyasztást.

Kivételt ez alól csak a stadionok egyes, luxusigényeket kielégítő, a széles nagyközönségtől elzárt területei képeznek - a marketwatch.com híradása szerint.

A Budweiser további tájékoztatást a későbbiekben ígér döntése kapcsán, ahogy közeledünk majd időben a világbajnoki döntő lejátszásához. (Mint ismeretes, a torna végső győzelemre is esélyes válogatottjai a nagy európai, illetve dél-amerikai nemzetek. Példának okáért Brazília győzelme esetén az amerikai cég teljes Katarba szánt sörmennyisége is pillanatok alatt gazdára találhatna, tekintettel a brazil emberek futballszeretetére.)

A cég Twitter-bejegyzésében azt írja, a győztes csapat országa a söröket is viheti.

Kép: Twitter