2024.04.16., kedd - Csongor
Tatabánya: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Szomorkás lesz az időjárás advent első vasárnapján

frisshirek.hu | 2022. november 27. - 07:06
Szomorkás lesz az időjárás advent első vasárnapján
Vasárnap helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, a pára. Több tájegységünkön számítani kell szitálásra, esetleg gyenge esőre, a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat. Hosszabb napos időszakokra elsősorban a nyugati és az északnyugati tájakon van nagyobb esély.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap általában erősen felhős vagy borult, több helyen párás idő lesz a jellemző.

Számottevő csapadék az ország nagy részén nem várható.

A tartósan borult, rétegfelhős területeken szitálás, a keleti, északkeleti megyékben gyenge eső, ezen belül az Északi-középhegységben átmeneti ónos szitálás, jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 10 Celsius-fok között várható. Késő este -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de

ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A tartósan felhős, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, romolhat a hő- és a komfortérzetünk.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A pára, köd helyenként tartósabban is megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani az autósoknak.

Több tájegységünkön szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges, nagyon csúszós, balesetveszélyes útszakaszokra is.

Illusztrációs fotó: Köd egy erdő felett Nagykanizsán, a Csónakázó-tónál. MTI/Varga György