2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Tatabánya: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Benzinkútkeresés közben gondoljon arra, hogy a Fidesz szerint, ha a baloldal lenne hatalmon, üzemanyaghiány lenne

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 20:00
Benzinkútkeresés közben gondoljon arra, hogy a Fidesz szerint, ha a baloldal lenne hatalmon, üzemanyaghiány lenne
Sok kút jelenleg 480 forintos hatósági áron üzemanyagot sem kap, rengeteg a helyi korlátozás, sokszor nem is lehet rendesen megtankolni, van vidéki benzinkút, ahol már csak 1 liter üzemanyagot lehet tankolni. A hónap elejétől kezdi több állomásának átalakítási munkálatait a Shell Hungary Zrt. Emiatt tizenhét Shell benzinkútnál változások várhatóak - írják a weboldalukon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Országossá vált az üzemanyaghiány a benzinkutaknál!

Súlyos következményekkel járt az orbáni politika - országossá vált az üzemanyaghiány a benzinkutaknál! Minden nappal, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, egyre közelebb fogunk kerülni az összeomláshoz: emberek nem jutnak el a munkahelyükre, gyerekek az óvodába vagy iskolába, áruk a boltokba, mentők a következő beteghez! - mondta Varjú László, a DK képviselőjelöltje közösségi oldalára feltett videójában. 

A DK-s Varju László közleményére gyorsan megérkezett a Fidesz válasza, rövid, de annál tömény közlemény formájában:

„Országos üzemanyaghiány akkor lenne, ha a dollárbaloldal lenne hatalmon. Gyurcsányék ugyanis már szolgaian rég végrehajtották volna az összes energiaszankciót Magyarországon is, amellyel hazánkban is veszélybe sodornák az üzemanyagellátást és egekbe emelnék a benzin árát. Magyarországon van elérhető üzemanyag, biztosított az ellátás, ráadásul Európában egyedülálló módon egy éve árstop védi a lakosságot a szankciós üzemanyagár-emelkedéstől.”

Január elsejével megszűnhet a benzinárstop

Az országban egyre inkább akadozik az üzemanyag-ellátás, ezért az energetikai szakma szerint a kormány lépéskényszerbe került.
Azt gondolom, hogy a kormányzatnak is el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban

- jelentette ki Grád Ottó Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az ATV Híradónak. A kis kutak ugyanis ezen a héten sem kapnak már üzemanyagot, de még a nagyobb láncok is kénytelenek korlátozásokat bevezetni, ahogy azt a Frisshirek.hu-n is megírtuk. Grád arról is beszélt, hogy már most is komoly ellátási problémák vannak - írta meg a Frisshirek.hu.