2023.02.08., szerda - Aranka
Tatabánya: -8o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Katar kikapott, Hollandia csoportelső

frisshirek.hu, 2022. november 29. - 18:11
Katar kikapott, Hollandia csoportelső
Hollandia Cody Gakpo és Frenkie de Jong góljával győzött Katar ellen, és 7 ponttal az A-csoport élén végzett. A rendezőország Katar csapata 0 ponttal búcsúzott a világbajnokságtól.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az utolsó csoportkörnél a házigazda Katarnak már kiesőként vágott neki a meccsnek. Hollandia ellen a szépítés lehetősége sem tűnt valósnak, így sejthető volt, hogy nulla ponttal fejezik be a tornát.

A meccs első perceiben a hazai csapat játékosa, al-Hajdosz középen vette célba a kaput, de Noppert könnyedén védte. A hollandok többször támadták az ellenfél kapuját sikertelenül.

A hollandok nagy mezőnyfölényben játszottak, 76-24 arányban birtokolták a labdát, a kapuralövések száma is hasonló arányszámot mutatott (7-1), de a holland támadójáték sem volt az igazi.

A hollandok aztán Gakpo révén a 26. percben szerezték a vezetést, miután megnyílt előtte a katari védelem, a tizenhatoshoz érve kilőtte a bal alsót. 1 -0

Gakpo mindhárom vb-meccsén betalált, ez korábban még egy holland játékosnak sem sikerült, ráadásul vb újoncként.

A szünet után gyorsan megduplázta az előnyét Hollandia. Előbb Depay bombázta a kapufát, a kapu előtt pattogott a ladba, De Jong jó ütemben érkezett. 2-0

Szerezhettek volna egy harmadik gólt is, de egy kezezés miatt azt érvénytelenítették.

fotó: al-Hor, 2022. november 29.
A holland Cody Gakpo (j) és a katari Pedro Miguel a katari labdarúgó-világbajnokság A csoport harmadik fordulójában játszott Hollandia-Katar mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 29-én.
MTI/EPA/Nusad Szekkajil