2023.02.08., szerda - Aranka
Tatabánya: -8o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Stoltenberg: a NATO ajtaja nyitva áll Ukrajna előtt

frisshirek.hu, 2022. november 29. - 14:33
Stoltenberg: a NATO ajtaja nyitva áll Ukrajna előtt
A NATO ajtaja nyitva áll Ukrajna előtt. A háború sújtotta kelet-európai ország egy napon a világ legnagyobb biztonsági szervezetének tagjává válhat. Oroszország nem vétózhatja meg egyetlen állam csatlakozását sem a NATO-hoz- jelentette ki a katonai szövetség főtitkára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ma és holnap a NATO külügyminiszteri értekezletet tart a román fővárosban. A találkozó fókuszában az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatás felfuttatása áll. Ukrajna légvédelmi rendszerek, illetve lőszer érkezésére számíthat elsősorban a közeljövőben, az értekezleten ugyanakkor megvitatják a nem-halálos fegyverek Kijev rendelkezésére bocsátását is. A nem-halálos fegyverek szállításának részeként több NATO-tagállam már küldött drónzavaró-berendezéseket, üzemanyagot, orvosi- és téli felszerelést Ukrajnába, ezen szállítmányok volumenének növelése is napirenden van.

A NATO továbbra is Ukrajna mellett áll, ameddig csak szükséges – közölte a szervezet főtitkára. 

Ahhoz, hogy a későbbiekben tárgyalások kezdődhessenek a hadban álló felek között, Ukrajnának előbb harctéri sikerekre van szüksége – a NATO első emberének álláspontja szerint - írja a Reuters.

A NATO ajtaja nyitva áll Ukrajna előtt. A háború sújtotta kelet-európai ország egy napon a világ legnagyobb biztonsági szervezetének tagjává válhat. Oroszország nem vétózhatja meg egyetlen állam csatlakozáást sem a NATO-hoz - jelentette ki Jens Stoltenberg.

A kétnapos értekezleten a harminc NATO-tagállam, valamint a katonai szövetséghez a közeljövőben csatlakozni szándékozó Finnország és Svédország külügyminisztere vesz részt, a kedd esti munkavacsorán pedig Ukrajna is képviselteti magát.  Az utolsó megbeszélésre Moldova, Grúzia, valamint Bosznia-Hercegovina külügyminisztere is meghívót kapott.

Ahogy arról már a Frisshirek.hu beszámolt:

lapinformáció szerint a magyar delegáció fúrta meg, hogy az ukrán fél is részt vegyen a tanácskozáson. 

Fotó: MTI