2023.02.08., szerda - Aranka
Tatabánya: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Minden papot kirúgtak egy thaiföldi templomból, miután mindannyian megbuktak a drogteszten

frisshirek.hu, 2022. november 29. - 20:30
Minden papot kirúgtak egy thaiföldi templomból, miután mindannyian megbuktak a drogteszten
Egy thaiföldi buddhista templom összes papját elbocsátották, miután mindannyian megbuktak egy drogteszten – írja a BBC. A portál beszámolója szerint aprócska templomról van szó: mindössze három pap és az apát teljesített szolgálatot Phetchabunban, mind a négyük metamfetamintesztje pozitív lett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy helyi tisztségviselő azt mondta, hogy a szerzeteseket rehabilitációra küldték lebukásuk után - szemlézte a BBC hírét a hvg.hu.

Állítólag a szerzeteseket eltávolították a templomból, miután a rendőrség hétfőn vizeletvizsgálatot végzett, amely során mind a négy férfi megbukott. A hatóságok nem mondták el, mi hívta fel a rendőrség figyelmét a templomra.

Thintapthai úr azt mondta az AFP-nek, hogy "a templom most üres a szerzetesektől, és a közeli falusiak attól tartanak, hogy nem tudnak érdemeket szerezni".

Az érdemszerzés fontos buddhista gyakorlat, ahol a hívők jócselekedetekkel védő erőre tesznek szert – jelen esetben a szerzetesek ennivalójával.

Thintapthai úr azonban elmondta, hogy a regionális tisztviselők a helyi kolostorfőnök segítségét kérték, aki megígérte, hogy néhány új szerzetest rendel a Bung Sam Phan körzetben lévő templomba, hogy eloszlassák a hívők aggályait.

Az ENSZ Kábítószer- és Bűnüldözési Hivatala szerint az elmúlt években a metamfetamin jelentős problémává vált Thaiföldön, és 2021-ben a kábítószer-lefoglalások mindenkori csúcsot értek el.

Fotó: pixabay.com