2023.02.08., szerda - Aranka
Tatabánya: -8o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Perverznek nevezte a pápa szavait az orosz külügyi szóvivő

frisshirek.hu, 2022. november 29. - 16:11
Perverznek nevezte a pápa szavait az orosz külügyi szóvivő
Általában a legkegyetlenebbek talán azok, akik Oroszországból származnak, de nem az orosz hagyományokat követik, mint például a csecsenek, a burjátok és így tovább - nyilatkozta Ferenc pápa egy portálnak, amelyre nem váratott sokáig az orosz válasz.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, Ferenc pápa kemény kijelentéseket tett az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Egyértelműsítette, hogy szerinte Oroszország a támadó fél, ugyanakkor a Vatikán kész volna békeközvetítésre a felek között. Az egyházi állam szemben a magyar kormánnyal nem USA-t ültetné asztalhoz Oroszországgal, hanem a ténylegesen megtámadott és a háborút közvetlenül elszenvedő Ukrajnát.

Az America nevű jezsuita portálnak a világegyház feje konkrét kegyetlenkedésekről is szót ejtett:

Általában a legkegyetlenebbek talán azok, akik Oroszországból származnak, de nem az orosz hagyományokat követik, mint például a csecsenek, a burjátok és így tovább

- idézte a pápa szavait a BBC, amit az rtl.hu szemlézett. A kijelentésekre hamar meg is érkezett az orosz reakció.

Ez már nem is russzofóbia, ez már olyan szintű perverzió, amelyet már megnevezni sem tudok

– kommentálta Ferenc pápa szavait Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Russia Today orosz állami hírcsatorna beszámolója szerint.

A kiemelt kép forrása: MTI / EPA / Vatikánia Média