2023.02.08., szerda - Aranka
Tatabánya: -8o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Szenegál gyors ütésváltást követően legyűrte Ecuadort

frisshirek.hu, 2022. november 29. - 19:00
Szenegál gyors ütésváltást követően legyűrte Ecuadort
Szenegál kiharcolta a továbbjutást, miután az A csoport ki-ki mérkőzésén 2-1-re legyőzte Ecuadort a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az utolsó kört megelőzően Szenegál három ponttal a csoport harmadik helyén állt, miután – amint arról lapunk a Frisshirek.hu korábban már beszámolt – 2-0-ás vereséget szenvedett Hollandiától, majd 3-1-re legyőzte Katart. A vébé nyitómeccsén Ecuador 2-0-ra verte a házigazdát, aztán 1-1-es döntetlent játszott Hollandiával, így négy ponttal a zsebében a második helyről várta az utolsó csoportkört.

Az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes válogatott számára tehát egyszerű volt a képlet: ha nem nyer, akkor kiesik. A szenegáliak ennek megfelelően veselkedtek neki a mérkőzésnek, 12-2 volt a kapura lövések száma a javukra az első félidőben, amelynek hajrájában megszerezték a vezetést:

a 44. percben Ismaila Sarr értékesítette higgadtan az ellene – teljesen feleslegesen – elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt.

Ecuadornak változtatnia kellett, de Szenegál is megtette ezt azzal, hogy a második félidő elején kiengedte a kezéből az irányítást.

Ecuador első szöglete után, a 68. percben Moises Caicedo pofozta közelről a kapuba a labdát.

Az afrikai csapat villámgyorsan felébredt:

két perc múlva egy szabadrúgásból középre ívelt átadást – és némi védelmi hibát – követően Kalidou Coulibaly találatával ismét Szenegálnál volt az előny.

A mérkőzés hajrájában a dél-amerikai válogatott a kapuhoz szögezte ellenfelét, de egyenlíteni már nem tudott. Így a végeredmény

Ecuador-Szenegál 1-2 – a dél-amerikai csapat kiesett, az afrikai továbbjutott.

Az A csoport végeredménye

  1. Hollandia 3  2 1 0  5-1  7
  2. Szenegál 3  2 0 1  5-4  6
  3. Ecuador  3  1 1 1  4-3  4
  4. Katar      3  0 0 3  1-7  0

Fotó: A szenegáli Kalidou Koulibaly (3-as mezben) csapattársaival fut a pályán, miután berúgta a második góljukat a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, az A csoportban játszott Ecuador-Szenegál mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 29-én. MTI/AP/Aijaz Rahi