2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Összehangolt fokozott közúti ellenőrzést tartottak megyénkben

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 12:19
Összehangolt fokozott közúti ellenőrzést tartottak megyénkben
Az akciókban 65 járművezetővel és egy gyalogossal szemben intézkedtek a járőrök.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Veszprémi rendőrkapitányság illetékességi területén közlekedő járművezetőket és gyalogosokat ellenőrizték a járőrök november 29-én, kedden. Az ellenőrzés célja a közlekedési szabályokat megsértő személyek kiszűrése, valamint a közlekedési balesetek megelőzése volt.

A közlekedési akcióban három esetben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök kötelező felelősségbiztosítás nélkül és lejárt műszaki érvényességű járművel való közlekedésért, valamint engedély nélküli vezetésért. Utóbbi szabálysértőt a járőrök előállították és őrizetbe vették. Az ellenőrzés során egy járművezetővel szemben kábítószer-birtoklás miatt indítottak büntetőeljárást a rendőrök - írja a rendőrség közleményében.  

Főként a vezetés közbeni mobiltelefon-használat miatt szabtak ki helyszíni bírságot az egyenruhások, de elsőbbség meg nem adása, érvénytelen vezetői engedéllyel történő közlekedés, irányjelzés elmulasztása és záróvonal átlépése miatt is szükségessé vált a szankciók alkalmazása. Közigazgatási bírságot tizenkilenc járművezető kapott, ők nem használták biztonsági övet, illetve a tilos jelzésen haladtak át.

Figyelmeztetést leginkább azok a járművezetők kaptak, akik közlekedésük során elmulasztották a világítás és irányjelző használatát, vezetésre jogosító okmány hiánya, valamint olvashatatlan rendszám miatt is intézkedtek a rendőrök. Összesen huszonnégy személy részesült figyelmeztetésben, közülük egy gyalogos is, aki a tilos jelzésen haladt át.

Hasonló ellenőrzésekre a jövőben is számítani kell Veszprém megye közútjain.

A rendőrök felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét a biztonsági öv szabályszerű használatára, a téli gumiabronccsal való közlekedés fontosságára, a sebesség helyes megválasztására és a követési távolság betartására.

A gyalogosan és kerékpárral közlekedők részére pedig a láthatóságot és könnyebb észlelhetőséget biztosító mellény, eszköz használatának fontosságát hangsúlyozzák - olvasható a közleményben.

Fotó: police.hu