2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Pápán és környékén folytatódott a közlekedési akció

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 14:37
Pápán és környékén folytatódott a közlekedési akció
A veszprémi rendőrkapitányság november 29-én, kedden összehangolt és kiemelt közúti ellenőrzést tartott megyénkben. A rendőrök felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy hasonló ellenőrzésekre továbbra is számítani lehet megyeszerte. A Pápán és környékén élőknek nem is kellett sokáig várniuk, november 30-án, szerdán ebben a térségben folytatódott az akció.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a közúti közlekedéssel kapcsolatos jogsértések számának csökkentésére, a baleseti helyzet javítására, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése. Ahogy korábban a frisshirek.hu megírta a megyei rendőrkapitányság folyamatosan ellenőrzéseket tart a megye közútjain.

A Pápát és a környező településeket érintő akció során a rendőrök 80 jogsértést füleltek le. 

Az ellenőrzés alkalmával 19 fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, közülük 17 személy a biztonsági övet nem használta, 1 járművezető a sebességet lépte túl és 1 ember ittasan ült a volán mögé.

Helyszíni bírsággal sújtottak továbbá 30 sofőrt, köztük 5 esetben az előzés és az elsőbbségadás szabályait szegték meg, 11-en kézben tartották a mobiltelefonjukat vezetés közben, 7-en szabálytalanul kanyarodtak. Emellett 2 fő a gyermekbiztonsági rendszert nem használta, 2-en egyéb kisebb fokú szabályszegést követtek el, míg 3 járművezető autójának műszaki állapota nem volt megfelelő. Egy sofőrrel szemben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek külföldi hatósági jelzés jogosulatlan belföldi használata miatt - írja a közlemény

Fotó: police.hu