2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 8o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Újabb fejlemény: részegen és jogosítvány nélkül borult fel tegnap este Nemesapátiban a vétkes sofőr

Kovács Tamara | 2022. december 01. - 15:41
Újabb fejlemény: részegen és jogosítvány nélkül borult fel tegnap este Nemesapátiban a vétkes sofőr
Mint arról tudósítottunk, tegnap este felborult egy autó Nemesapátiban. A rendőrség friss információi szerint a sofőr részeg volt és jogosítványa sem volt. Mint ismeretes a 24 éves alsónemesapáti lakosú férfi Nemesapáti Fő utcában a Hegyalja utca irányába vezetett, amikor a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, majd egy villanyoszlopnak és egy beton hídfejnek ütközött, a gépkocsi pedig az oldalára borult.

A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a balesetet okozó sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá felmerült a gyanú, hogy ittasan ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter igazolt. A járművezetőt további mintavétel céljából előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. A férfi ellen az ittas vezetés miatt bűntetőeljárás indult. A balesetben a személyautó jobb első ülésén utazó 18 éves helyi nő súlyosan megsérült - adta közre a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel - írták.

Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő - a nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek - hogy mindenki hazaérjen!

Fotók és forrás: police.hu