2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Újabb meglepetés: Dél-Korea legyőzte Portugáliát

frisshirek.hu | 2022. december 02. - 18:39
Újabb meglepetés: Dél-Korea legyőzte Portugáliát
Dél-Korea egy 91. percben szerzett góljával legyőzte Portugáliát, így a H csoport második helyén végzett, és a portugálokkal együtt továbbjutott.

Poltugália már biztosan továbbjutóként vágott neki a meccsnek, míg Dél-Korea és a H csoport másik szereplője, Uruguay azonos ponttal várta a mai csatát, így nekik csak a győzelem jelentette a továbbjutást.   

Nem vártak sokáig a portugálok, az 5. percben Dalot ment el a jobb szélen, szinte már az alapvonalnál volt, amikor középre lőtt, Horta érkezett és közelről a léc alá lőtt.  0-1

Egy szabadrúgást követően Kim Dzsinszu egyértelműen lesről kotorta a hálóba a kapusról kipattanó labdát.

A 27. percben a portugál védelem elalszik, így egy szöglet után Kim Jung Kvon üresen maradt a kapu előtt és közelről belövi az egyenlítő gólt. 1-1

A félidőben döntetlen. A második félidő 55. percében Dél-koreai oldalon volt egy ígéretes támadás, de a végén Szon lövésébe léptek bele, de az ázsiaiak ezen kívül kevés megmozdulásuk volt, komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

A hosszabbítás 91. percében, egy szöglet után vezethetett kontrát Dél-Korea, Szon játszott Hvanghoz, aki laposan a ellőtte a kapuba a labdát. 2-1

Dél-Korea és Uruguay azonos pontszámmal és azonos gólkülönbséggel áll, de az ázsiai válogatott több gólt szerzett. Uruguay hiába győzte le Ghánát 2-0-ra, az afrikai csapattal együtt kiesett.  

fotó: ar-Rajján, 2022. december 2.
A dél-koreai Hvang Hi Csan (pirosban) berúgja csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában játszott Dél-Korea-Portugália mérkőzésen az ar-rajjani Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 2-án. Dél-Korea 2-1-re győzött.
MTI/EPA/Abir Szultan