2023.09.28., csütörtök - Vencel
Tatabánya: 27o - 27o
Az ország 19 megyéjében

Nagy a baj! Annyira kevés a benzin, hogy a Mol hétfőig nem vállalja a szállítást

frisshirek.hu, 2022. december 06. - 21:32
Nagy a baj! Annyira kevés a benzin, hogy a Mol hétfőig nem vállalja a szállítást
A Telex birtokába jutott, a Mol által kiküldött levél szerint kedd délutántól vasárnap éjfélig csak akkor adhatnak le új rendelést a Mol nagykereskedelmi partnerei, ha meg tudják oldani a szállítást. Az OMV is készlethiányt jelzett, amit igyekeznek rövid időn belül megoldani.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„A magyarországi ellátási helyzet kritikus: az importhiány és a pánikvásárlás nagyon komoly fuvarszervezési és ütemezési kihívást jelent számunkra”

– áll a levélben a lap cikke szerint.

A Mol a hiba okaként a Dunai Finomítóban keletkező műszaki problémát jelzi, amit bár elhárítottak, mégis időre van szükségük a teljes kapacitás eléréséhez, sőt ahhoz is, hogy a logisztikában is utolérjék magukat. Emiatt kevesebb üzemanyagot kell szétosztaniuk több partner és fogyasztó között, a kieső importot pedig a pozsonyi finomítóból kell pótolni, amely ugyancsak igénybe veszi a Mol szállítási kapacitásait a levél szerint.

– Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a már beérkezett, regisztrált megrendeléseket, és az ország minden pontjára tudjunk az alapvető működéshez szükséges üzemanyagot szállítani, átmeneti intézkedést kell bevezetnünk

– írta a Mol, hozzátéve, hogy

kedd 17 óra és vasárnap éjfél között csak sajátszervezésű szállítással fogadnak be üzemanyag-rendeléseket.

Vagyis a Mol telephelye várja a partnereket, ha még nem adtak le rendelést, de hamarabb szeretnének hozzájutni az üzemanyaghoz. 

Sőt, a Mol azt is kéri a levélben, hogy

késő esti szállítás esetén is álljanak rendelkezésre a partnerek, mert ha a tankerautó ott van, de az árut nem tudja leadni, nem tudják, mikor fogják tudni megismételni a szállítást.

A Mol után már OMV-nél is előfordul készlethiány

Ezt a Dunai Finomító alacsonyabb termelésével, illetve a jelentősen megnövekedett kereslettel indokoltak.
„A Dunai Finomító alacsonyabb termelése, illetve a jelentősen megnövekedett kereslet miatt Magyarországon üzemanyaghiány tapasztalható. Az OMV Hungária Kft. jelenleg is mindent megtesz annak érdekében, hogy folyamatos importtal biztosítsa az üzemanyag-ellátást.”

A vállalat azt is közölte, a töltőállomásaikra érkező többletforgalom, illetve a hazai stratégiai készletek jelenleg zajló visszatöltése logisztikai kihívást jelentenek, dolgoznak ennek megoldásán. Egyes állomásokon az OMV-nél is előfordul átmeneti készlethiány - írták, hozzátéve, dolgoznak azon, hogy a lehető leggyorsabban biztosítani tudják a folyamatos ellátást. Az átmeneti hiányok kezelésének idejére megértést kértek - szemlézte a közleményt a nepszava.hu.