2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Tatabánya: 11o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Csokit osztottak a rendőrök Somogyban

frisshirek.hu | 2022. december 07. - 17:12
Csokit osztottak a rendőrök Somogyban
Mikulás nap alkalmából egy kis meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Siófokon, Fonyódon és Marcaliban.

Megváltoztak az útviszonyok, a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a téli időjáráshoz. Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében járműveiket is felkészítsék a hideg időben való közlekedésre. Erre igyekeztek felhívni a figyelmet a siófoki, fonyódi és a marcali rendőrök 2022. december 6-án, ahol a ROADPOL közúti ellenőrzés alkalmával a szabályosan közlekedők csokit kaptak ajándékba.

Mások és a saját biztonságuk érdekében fogadják meg a somogyi rendőrök tanácsait!

A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására. A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott. A nyári gumi 7 fok alatt már nem teljesíti feladatát.

Vezessenek óvatosan, legyenek körültekintőek!  

…hogy mindenki hazaérjen! – írta meg a police.hu

Fotó: police.hu