2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Csokit osztottak a rendőrök Somogyban

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 17:12
Csokit osztottak a rendőrök Somogyban
Mikulás nap alkalmából egy kis meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Siófokon, Fonyódon és Marcaliban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Megváltoztak az útviszonyok, a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a téli időjáráshoz. Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében járműveiket is felkészítsék a hideg időben való közlekedésre. Erre igyekeztek felhívni a figyelmet a siófoki, fonyódi és a marcali rendőrök 2022. december 6-án, ahol a ROADPOL közúti ellenőrzés alkalmával a szabályosan közlekedők csokit kaptak ajándékba.

Mások és a saját biztonságuk érdekében fogadják meg a somogyi rendőrök tanácsait!

A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására. A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott. A nyári gumi 7 fok alatt már nem teljesíti feladatát.

Vezessenek óvatosan, legyenek körültekintőek!  

…hogy mindenki hazaérjen! – írta meg a police.hu

Fotó: police.hu