2024.02.24., szombat - Mátyás
Tatabánya: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

"Ezek legalább kormányozni tudnak." "Bocs, nem ide"

frisshirek.hu | 2022. december 07. - 06:41
"Ezek legalább kormányozni tudnak." "Bocs, nem ide"
Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált - kezdte a Jobbik a kritikus reakciók sorát az ellenzéki szereplők részéről a hatósági ár kormányzati, éjjeli eltörlésére.

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n tegnap későn este már beszámoltunk, a kormány eltörölte tegnap este 11 órai hatállyal a benzinárstopot - jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hernádi Zsolt a Mol vezérigazgatója. Mikulás-napi ajándékként így lehet üzemanyag a kutakon, viszont a 95-ös benzin 641, míg a dízelolaj 699 Ft-ba fog kerülni literenként.

A nagy fordulatra reagáltak az ellenzéki pártok is. A Telex gyűjtése szerint a Jobbik kritikus volt a korlátozással szemben, amelynek mostani közleményében is hangot adott:

Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált.

Közleményükben kiemelték, hogy átmeneti megoldásként javasolták az ársapkát, mégis azonban inkább egy olyan országban hisznek, ahol „nem kommunista eszközökkel akadályozzák a vállalkozásokat”.

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán egy Fidesz-közleménnyel reagált a Fidesz-KDNP kormány bejelentésére. Novemberben a nagyobbik kormánypárt ugyanis azt állította, hogy akkor lenne üzemanyag-hiány az országban,

ha a dollárbaloldal lenne hatalmon.

A kormányzati döntést pedig úgy kommentálta, hogy az szerinte annak a lelepleződése, hogy „valójában ők is baloldaliak, és Gyurcsány kottájából játszanak”. A Momentum emailben a sajtónak kiküldött közleményben osztotta meg véleményét a hatósági ár eltörlésére, amelyet

káoszkormány késő esti bejelentének

neveztek, majd hozzátették:

ezek legalább kormányozni tudnak.

Majd zárásként, mintha a levelet véletlenül küldték volna:

bocs, nem ide.

Az LMP közleményében azt fejtette ki, hogy meglátásuk szerint már "hónapok óta teljesen egyértelmű volt, hogy a kormány politikája fenntarthatatlan". Szerintük be kellett volna vezetni az általuk javasolt klímabérletet, és akkor minden rendben lett volna. Különben is egyetlen megoldás van erre a helyzetre - írják:

a radikális zöldfordulat.

A kiemelt kép forrása: MTI / Balogh Zoltán