2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

"Ezek legalább kormányozni tudnak." "Bocs, nem ide"

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 06:41
"Ezek legalább kormányozni tudnak." "Bocs, nem ide"
Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált - kezdte a Jobbik a kritikus reakciók sorát az ellenzéki szereplők részéről a hatósági ár kormányzati, éjjeli eltörlésére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n tegnap későn este már beszámoltunk, a kormány eltörölte tegnap este 11 órai hatállyal a benzinárstopot - jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hernádi Zsolt a Mol vezérigazgatója. Mikulás-napi ajándékként így lehet üzemanyag a kutakon, viszont a 95-ös benzin 641, míg a dízelolaj 699 Ft-ba fog kerülni literenként.

A nagy fordulatra reagáltak az ellenzéki pártok is. A Telex gyűjtése szerint a Jobbik kritikus volt a korlátozással szemben, amelynek mostani közleményében is hangot adott:

Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált.

Közleményükben kiemelték, hogy átmeneti megoldásként javasolták az ársapkát, mégis azonban inkább egy olyan országban hisznek, ahol „nem kommunista eszközökkel akadályozzák a vállalkozásokat”.

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán egy Fidesz-közleménnyel reagált a Fidesz-KDNP kormány bejelentésére. Novemberben a nagyobbik kormánypárt ugyanis azt állította, hogy akkor lenne üzemanyag-hiány az országban,

ha a dollárbaloldal lenne hatalmon.

A kormányzati döntést pedig úgy kommentálta, hogy az szerinte annak a lelepleződése, hogy „valójában ők is baloldaliak, és Gyurcsány kottájából játszanak”. A Momentum emailben a sajtónak kiküldött közleményben osztotta meg véleményét a hatósági ár eltörlésére, amelyet

káoszkormány késő esti bejelentének

neveztek, majd hozzátették:

ezek legalább kormányozni tudnak.

Majd zárásként, mintha a levelet véletlenül küldték volna:

bocs, nem ide.

Az LMP közleményében azt fejtette ki, hogy meglátásuk szerint már "hónapok óta teljesen egyértelmű volt, hogy a kormány politikája fenntarthatatlan". Szerintük be kellett volna vezetni az általuk javasolt klímabérletet, és akkor minden rendben lett volna. Különben is egyetlen megoldás van erre a helyzetre - írják:

a radikális zöldfordulat.

A kiemelt kép forrása: MTI / Balogh Zoltán