2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Megszerezte első pontját a Balatonfüred a férfi kézilabda Európa-ligában

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 13:46
Megszerezte első pontját a Balatonfüred a férfi kézilabda Európa-ligában
A Balatonfüred 30-30-as döntetlent játszott az osztrák Alpla Hard otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, kedden.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, C csoport:

Alpla HC Hard (osztrák)-Balatonfüredi KSE 30-30 (14-15)

    lövések/gólok: 52/30, illetve 45/30
    gólok hétméteresből: 1/0, illetve 7/6
    kiállítások: 8, illetve 8 perc

A Füredi KSE-BKSE tudósítása szerint a vendégek keretéből Bóka Bendegúz, Hornyák Péter, Bősz Levente, Dejan Malinovic, Szöllősi Balázs és Vajda Huba is hiányzott.

Stevan Sretenovic góljainak köszönhetően jól kezdett a BKSE, majd fordítottak az osztrákok, erre pedig egy 4-1-es füredi sorozat következett. A hazaiak igyekeztek gyorsan kézilabdázni, a mindössze 11 mezőnyjátékossal érkezett vendégek viszont lassították saját támadásaikat. Ezután is felváltva vezettek a csapatok, a meccs színvonalán pedig meglátszott, hogy pont nélküli együttesek találkoztak egymással.

A Balatonfüred egy góllal vezetett a szünetben, a folytatásban pedig Andó Arián állt a kapuba, ami remek döntésnek bizonyult, mert bravúros védéseire alapozva 25-22-re ellépett csapata, de ekkor még a meccs negyede hátra volt. A háromgólos vezetés nem nyugtatta meg a magyarokat, sőt kapkodóvá vált a játékuk. Egy 4-1-es sorozattal egyenlített a Hard, amely két perccel a vége előtt emberelőnybe került. Andó büntetőt védett, Varga Márton betalált, és már csak húsz másodperc volt hátra, amikor Luca Raschle beállította a végeredményt. A slusszpoén a vendégeké lehetett volna, de Sretenovic időn túli szabaddobásból a kapufát találta el.

Füredi oldalon Milan Gostovic kilenc, Stevan Sretenovic hét gólt szerzett, Andó Arián 11, Tóth Mihály három lövést védett. A hazaiaknál Luca Raschle nyolc, Nico Schnabl hét találattal zárt.

Egy hét múlva az egy döntetlennel és négy vereséggel álló Balatonfüred ugyanezt az osztrák csapatot fogadja, az egy sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Ferencváros a német Flensburg-Handewitt vendége lesz, az egy győzelemmel és négy vereséggel álló Fejér B.Á.L.-Veszprém pedig a szlovák Tatran Presov otthonában folytatja szereplését.

    Korábban:

    A csoport:
Fejér B.Á.L.-Veszprém - Tatran Presov (szlovák) 30-28 (13-16)

    B csoport:
Ferencvárosi TC-Valur Reykjavík (izlandi) 33-33 (14-18)

fotó: Füredi KSE-BKSE