2023.03.27., hétfő - Emánuel
Tatabánya: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Fülöp Attila: több mint 30 milliárd forintból valósultak meg szociális infrastruktúra-fejlesztések

frisshirek.hu, 2022. december 12. - 07:40
Fülöp Attila: több mint 30 milliárd forintból valósultak meg szociális infrastruktúra-fejlesztések
Az elmúlt években a Széchenyi 2020 program keretében országosan 377 helyszínen több mint 30 milliárd forintot fordítottak kifejezetten a szociális infrastruktúra és az alapszolgáltatások fejlesztésére - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Fülöp Attila a megújult városi egyesített szociális intézmény és az újonnan megépült szociális szolgáltatóközpont ünnepélyes átadásán emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy évben megnégyszereződött a központi költségvetésben a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szociális kiadásokra fordított összeg, a jövő évi büdzsében pedig 1300 milliárd forintot fordít erre a célra a kormány.

Ez a forrás éppen négyszerese annak az összegnek, amennyi a 2010-es költségvetésben rendelkezésre állt - fűzte hozzá az államtitkár.

Szavai szerint a legbonyolultabb "közösségi játékok" egyike a szociális gondoskodás és a gyermekvédelem világa, amelyben szükség van az állam, az önkormányzatok, a civil fenntartók és az egyházak együttműködésére, illetve az ellátónak és az ellátott családjának a közös munkájára.

Ehhez a kihíváshoz kapott intézményeket most a nyírbogáti önkormányzat, így egy helyen valósult meg egy bentlakásos intézmény és egy közösségi, rászorulók számára kialakított szolgáltató központ - fogalmazott az államtitkár.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt hét éves uniós költségvetési ciklusban 141 beruházásban 26 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a térségben.

A fejlesztések 99 százaléka megvalósult, a kapott támogatások pedig az itt élők életminőségének javítását szolgálták - tette hozzá a képviselő.

Simonné Rizsák Ildikó, Nyírbogát Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-nek elmondta, a szolgáltatóközpont kialakítására a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban kapott 170 millió forint támogatást a település. Az épületben kapott helyet például a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat, a házi segítségnyújtás és a nappali ellátás, a tanyagondnoki szolgálat és a szociális étkeztetés.

A meglévő bentlakásos idősotthon felújítása és bővítése 230 millió forintból, egyedi kormánydöntés alapján valósulhatott meg, a jelenleg huszonhat férőhelyes intézmény további öt férőhellyel bővíthető - mondta a polgármester.

fotó: Nyírbogát, 2022. december 9. Résztvevők a megújult városi egyesített szociális intézmény és az újonnan megépült szociális szolgáltató központ átadásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton 2022. december 9-én. MTI/Czeglédi Zsolt