2023.04.01., szombat - Hugó
Tatabánya: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Navracsics: a korrupció elleni harc össznemzeti-ügy, kultúraváltás, nem levezényelhető egy nemzedéknyi idő alatt

frisshirek.hu, 2022. december 13. - 21:00
Navracsics: a korrupció elleni harc össznemzeti-ügy, kultúraváltás, nem levezényelhető egy nemzedéknyi idő alatt
„Mikor arról beszéltem egy tanácskozáson, hogy azt szeretném látni, hogy Magyarország az Unió legkevésbé korrupt és legtisztább országa legyen rövid időn belül, akkor a gazdasági élet jelenlévő szereplői közül többen is lemondóan mosolyogtak,” mesélte a területfejlesztési miniszter az Inforádió Aréna című műsorában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

"A hétfő esti tárgyalás azt az eredményt hozta, hogy a négyes csomag minden elemében – globális minimumadó, Ukrajnának folyósítandó hitel, magyar helyreállítási terv és a magyar jogállamisági eljárás – konszenzusra jutottak, és így döntésre készen kerül fel a legközelebbi tanácsülés napirendjére” – mondta Navracsics Tibor, jelezve, hogy a kérdésekben már nincs szükség vitára, csak szavazás lesz.

Már csak egy szavazási aktus kell, de ennek meg kell születnie december 31-ig – tette hozzá Navracsics Tibor azt mondta, a döntésnek kell megszületnie december 31-ig, majd jöhet a dokumentumok aláírása.

Mivel Ursula von der Leyen bizottsági elnök nem szándékozik Budapestre jönni, így várhatóan ő fogja aláírni a partnerségi megállapodást Paolo Gentilonival, az Európai Bizottság gazdaságpolitikai biztosával - mondta.


„Azt szeretném látni, hogy Magyarország az unió legtisztább országa legyen. Ezért sokan fölényesen megmosolyognak, de ezt egyedül a politika nem tudja megcsinálni, nem megy a gazdasági élet szereplői nélkül. Ez egy összenemzeti gyakorlat, mindenki lásson értéket abban, hogy tiszták vagyunk. Ez kultúraváltást is jelent. Ezt nem is feltétlenül tudja ez a generáció levezényelni, még akkor sem, ha adottak lesznek a szabályai”

– mondta. Hozzátette: „Van, amit azért vezettünk be, mert az unió ragaszkodott hozzá, de lehet, hogy magyar kontextusban is jól működik majd az, ami máshol Európában bevált”.

Navracsics Tibor leszögezte, hogy

„nekik is azt mondtam, hogy az az igazság, hogy ezt egyedül a politika nem tudja megcsinálni. Mert dönthetnek úgy a politikusok, hogy mostantól Magyarország lesz az unió legtisztább országa, ha a gazdasági élet szereplői azt gondolják, hogy ez csak egy duma.”

Hozzátette:

egy össznemzeti ügynek kell lennie, mindenkinek értéket kell látnia a tisztaságban és a korrupció elleni harcban. „Egy igazi kultúraváltást jelent. Abban nem vagyok biztos, hogy egy nemzedéken belül le tud zajlani, ha ezt a jogszabályi keret szükségessé is teszik.”

- fejtette ki véleményét Navracsics az InfoRádió Aréna című műsorában.