2023.04.02., vasárnap - Áron
Tatabánya: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Finn módszeres ellenőrzést tartottak a rendőrök Vas megyében

frisshirek.hu, 2022. december 14. - 15:41
Finn módszeres ellenőrzést tartottak a rendőrök Vas megyében
Vas megyei rendőrök 2022. december 13-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Szombathelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, Sé és Torony térségében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlekedésbiztonsági akció során a Vas megyei egyenruhások közel kétszáz járművezetőt ellenőriztek.

Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben – olvasható a police.hu oldalon.

Az akció ideje alatt 185 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során 1 esetben mutatott pozitív eredményt a szonda. A sofőrrel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek - írták a rendőrök.

Fotó: police.hu